Волинський фотограф показав красу річки Конопелька

0
0
Волинський фотограф показав красу річки Конопелька
Фотограф з Рожища Володимир Ковалюк показав через світлини красу річки Конопелька, що протікає в селі Носачевичі Рожищенського району.

Фото він розмістив на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Довідково.
Конопе́лька — річка в Україні, у межах Луцького (витоки), Ківерцівського та Рожищенського районів Волинської області. Права притока Стиру (басейн Дніпра).

Довжина 48 км, площа басейну 329 км². Долина маловиразна, завширшки до 4 км, завглибшки 20 — 40 м. Заплава широка, заболочена. Річище впродовж 20 км розчищене і поглиблене; його пересічна ширина 5 м. Похил річки 1,3 м/км. Притоки — переважно меліоративні канали.

Конопелька бере початок між північними відногами Повчанської височини, біля села Романів, що на схід від міста Луцька. Тече спершу (кілька кілометрів) на схід/північний схід, далі — в межах Поліської низовини переважно на північний захід. Впадає до Стиру на південний захід від села Носачевичі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні