Абітурієнти з Волині поділилися враженнями від пробного тестування

0
0
Абітурієнти з Волині поділилися враженнями від пробного тестування
Абітурієнти із Шацького району Волині поділилися своїми враженнями від завдань на пробному зовнішньому незалежному оцінюванні.

Про це повіомляє видання "Район.Шацьк".

«Після пробного іспиту з української мови і літератури склалося досить неоднозначне враження про цей важливий екзамен. Найбільше суперечностей викликали деякі завдання. Наприклад, темою письмової роботи було: «Чи здатне спілкування он-лайн замінити людині справжні, «живі» взаємини?» На перший погляд, просто, але наповнення власного висловлювання вимагає наведення хоча б двох прикладів з художньої літератури чи інших видів мистецтва, історичних фактів або випадків із життя. На мою думку, тема недоречна, тому що подати переконливий приклад з літератури майже неможливо. Ми не вивчаємо твори, де б велися дискусії щодо Інтернету, соціальних мереж або комп’ютера зокрема", - ділиться враженням Вікторія Моніч, учениця ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк.

«Я майже з усіма завданнями справився. Найважче було під час написання твору, де потрібно було навести приклад з літератури про спілкування в інтернеті. Оскільки ми не вивчаємо новітньої літератури, герої творів якої можуть спілкуватися он-лайн, то це було зробити складно", – Владислав Саковець, учень ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк.

«Я хотів перевірити якість своєї підготовки, випробувати, чи посильні завдання, на що звернути увагу в останні два місяці перед реальним ЗНО», – Ігор Букатевич, учень Любомльського ЗЗСО №3.

«Переживання дали наслідки: два рази не помітила слово «окрім». Хочу висловити свою думку щодо завдань. Поділяю судження упорядників, що спосіб їх виконання близький до реального тесту, але надто ускладнені речення запозиченими словами, громіздкі», – Марія Пилипчук, учениця Любомльського ЗЗСО №2.

«Головна мета тесту – випробувати себе, адже, пишучи відповідь, не завжди переконана, що все правильно. Тепер знаю, на що звернути увагу. Щодо складності завдань, то доцільно зазначити, що тести нелегкі, але якщо займатися посилено з мови, а з літератури прочитати всі твори та підручник, то, вважаю, справишся», – Тетяна Булавчук, учениця Штунської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

«Слід надіятися на свої сили, бо ніхто не підкаже і не підглянеш. Необхідно просто добре вчити правила та вдумливо читати тексти. Звичайно, література посильна, але матеріалів з «Хрестоматії» замало, ліпше-таки читати повні тексти», – Богдан Склянчук, учень Любомльського ЗЗСО №3.

Нагадуємо, що зовнішнє незалежне оцінювання як форму вступного іспиту запровадили в Україні 12 років тому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні