У селі на Волині збирали підписи, щоб церква залишилась у Московському патріархаті

5
1
У селі на Волині збирали підписи, щоб церква залишилась у Московському патріархаті
23 березня у храмі Різдва Христового села Великий Курінь відбулись збори релігійної громади, на яких було підняте питання про юрисдикцію громади.

Про це повідомляє Любешівське благочиння Волинської єпархії УПЦ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як йдеться в повідомленні, парафіян храму обурювало те, що без їхньої на те згоди, місцеві активісти переводять громаду під юрисдикцію ПЦУ.

"Багато людей бідкались тим, що під час збору підписів прихильниками ПЦУ, їх було введено в оману", - повідомляєтся у дописі.

Після обговорення ситуації, прихожани храму одноголосно вирішили, що громада не буде змінювати конфесійну приналежність і залишається у складі Української Православної Церкви. Проти цього рішення ніхто із присутніх не виступав.

Для підтвердження такого рішення, громадою було вирішено прямо у храмі розпочати збір підписів.

"Станом на час публікації статті було зібрано 350 підписів. Збір підписів продовжується", - йдеться у повідомленні.

Також прихильники Московського патріархату нагадують, що Православна Церква України не отримала визнання жодної помісної церкви, окрім Константинопольського патріархату, та вважають свою церкву єдиною канонічною церквою в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Братья потерпите мы скоро освободим вас от бандеровцев
Відповісти
Дайош любашовскую народную республіку. Путін ввєді вайска в Любашов. Рузькіх обіжают.
Відповісти
Правильно зробили! Раз в нас свободна країна,кожен має право ходити туди,куди хоче.
А за цих патріотів ПЦУ нема що і говорити,як би могли всіх би повбиввли і не дивилися б на те ,що це українці,бт ж ходять не в ПЦУ. Зазомбовані! Їхня церква їх вчить тільки злості і жорстокості,вартує тільки послухати що там священники говорять і як настроюють. Бог є на світі і все бачить. Сама нещодавно чула,як з машини матюкали священника і як погрожували, і це молоді хлопці!!! І це вважається нормальним?? Дурні,та вас як курей натравили один на одного народ, а самі роблять в державі що хочуть,і чекають поки ви один одного поперебиваєте,їм же легше
Схаменьтіся і єивіть спокійно!
Відповісти
Дивно і навіть соромно це читати. Люди, які проводили цю акцію схоже погано знають історію України!!!
Відповісти
А що ви хотіли? Поліські райони Волині славляться знатними комуняками. Вони навіть коли "Слава Україні" кажуть, відразу уявляєш перед собою якогось переодітого у форму УПА енкаведиста часів другої світової...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні