«Це міф, що на Волині – погане вугілля», – керівник ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк

0
3
«Це міф, що на Волині – погане вугілля», –  керівник ДП «Волиньвугілля»  Андрій Пилипюк
Вугілля, яке видобувають у Волинській області, має хороші якісні показники і є затребуваним на ринку.

Міф про те, що волинське вугілля – недостатньо якісне, спростував в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк, пише інформаційне агентство «ВолиньPost».

Як він пояснив, вугілля, яке видобувають на двох нині діючих шахтах – №9 «Нововолинська» та «Бужанська» – належить до марки ДГ (довгополум’яне газове).

«У природі існує вугілля, яке має суттєво більшу теплоту згоряння – наприклад, антрацитове, коксівне. Але ці марки вугілля не варто порівнювати, бо вони використовуються здебільшого у металургії. Марка вугілля ДГ – досить затребувана, здебільшого, її купують теплоелектростанції. Тим більше, що через ситуацію на Сході Україна втратила усе антрацитове та велику частину коксівного вугілля. І ТЕС, які орієнтувалися на такі марки вугілля, зараз уже встановлюють нове обладнання і переходять на ДГ», – пояснив гендиректор.

Загалом якість вугілля визначається таким показником як зольність – тобто вміст у вугіллі домішку, який не згоряє. Теплові станції приймають вугілля із зольністю 26-28%.

На шахті № 9 видобувають вугілля із показником 25-30%.

Трохи інша ситуація на шахті «Бужанській». Там показник – 40-45%. Тому це вугілля збагачують на спеціальній фабриці в Червонограді.

«Не можна казати, що волинське вугілля – погане. Це неправда. І в Львівській області, і на Донбасі є безліч шахт, чиє вугілля потребує збагачення. Натомість є лише кілька копалень, де видобувають вугілля, яке не потребує збагачення. Серед них, до речі, і наша шахта №9», – пояснює Андрій Пилипюк.

Нагадаємо, на волинській шахті «Бужанська» готуються до запуску потужної лави, запасів вугілля у якій – близько 450 тисяч тонн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні