Село на Волині може приєднатися до Шацька

0
-3
Село на Волині може приєднатися до Шацька
Село Згорани Любомльського району може приєднатись до Шацька.

Процес децентралізації на теренах Любомльщини стартував кілька років тому, однак не завершився й досі. Стосується, це, насамперед, Згоранської сільської ради, пише "Кордон".

Свого часу тут розглядалися різні варіанти об’єднання: Рівне, Шацьк, Любомль, Головне, утворення громади зі Світязем… Проводилися вивчення громадської думки, сходи селян, втім до конкретних дій у плані об’єднання так і не дійшло. Щоправда, виходячи з підсумків опитувань та голосувань під час сходів селян, думки приблизно порівну розділилися довкола ідеї приєднання до Щацька або Любомля.

Тема вже виносилася на розгляд сесії сільради й "успішно" була провалена, через брак достатньої кількості голосів.

Зрушення у цьому питанні, схоже, намітилися у четвер, 21 березня, коли у Згоранах проводилася чергова сесія. На зібрання завітала також невелика група активістів — прихильників ідеї приєднання до Шацької ОТГ.

Спершу розглянули робочі питання, рішення по яких треба було приймати вже до 1 квітня. Йшлося, зокрема, про прийняття закладів культури у комунальну власність, графік роботи та умови оплати роботи працівників цих закладів, внесення змін до бюджету та штатного розпису ради.

Врешті, дійшли і до теми децентралізації. Знову розгорілися дискусії в результаті яких прозвучало кілька пропозицій: розпочати процедуру приєднання до Шацька, залишитися самостійною одиницею (щоправда, у реальність цього навряд чи вірили навіть самі автори ідеї) або ж приєднатися до Любомля. Першою на голосування поставили ідею з Шацьком. При необхідних восьми голосах вона спершу набрала сім "за", оскільки один із депутатів утримався. Втім, після того, як активісти почали висловлювати обурення з цього приводу, він змінив свою думку і теж висловився “за”.

Таким чином, депутати ініціювати громадські слухання з розгляду пропозиції приєднатися до Шацької ОТГ. Думку громади збираються заслухати у неділю, 24 березня у будинку культури села Згорани. Початок зібрання — о 14.00 год.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні