До уваги водіїв: коли можна не показувати водійське посвідчення

1
1
До уваги водіїв: коли можна не показувати водійське посвідчення
В Україні поліцейський не має права вимагати від водія документи на право керування авто, якщо у нього немає доказів правопорушення.


Про це пише "Обозреватель".

Як приклад наводиться ситуація, коли поліцейський зупиняє водія буцімто за порушення правил дорожнього руху, проте той відмовляється показати документи через відсутність, на його думку, правопорушення.

В результаті інспектор виносить постанову і штрафує на 425 грн.

"Однак Верховний суд рішенням від 15.03.2019 дійшов висновку, що дії поліцейського і постанова про накладення штрафу є незаконними", — йдеться на сторінці "Дорожній адвокат" у "Фейсбуці" з посиланням на висновок Верховного суду.

У своєму рішенні суд зазначив, що, оскільки поліцейським не задокументовані і не підтверджені докази факту порушення водієм правил дорожнього руху, то вимоги інспектора до водія є неправомірним.

"Поліцейські зобов'язані врахувати зазначену позицію Верховного суду і припинити практику необґрунтованих зупинок", — підсумували адвокати.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І так бардак на дорогах, я тепер буде ще більший.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні