Батьки відмовились від 9-річного хлопчика, який вижив після удару струмом у 27 тисяч вольт. ВІДЕО

0
6
Батьки відмовились від 9-річного хлопчика, який вижив після удару струмом у 27 тисяч вольт. ВІДЕО
Сашко Тишков із Миколаївщинм лишився без батьків.

Він пережив потужний удар струмом три роки тому, коли вліз у трансформаторну підстанцію, йдеться в сюжеті "ТСН".

85% опіків тіла, більша частина глибокі – за три роки Сашко пережив кому, десятки виснажливих операцій, із ним працює психолог. Хлопчик не говорить, а лише шипить – опіками дитині вразило дихальні шляхи. Проте навіть у такому стані дає зрозуміти, що хоче стати лікарем, коли виросте.

Життя Сашка залежить від апарату, хлопчику відсмоктують слиз із трахеї через трубку, що постійно стоїть у горлі.

"Потребує трансплантації верхньої частини трахеї або ж заміни її синтетичним матеріалом. На жаль, це поки що не робиться на території України", – констатує заступник головного лікаря Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні Світлана Щегленко.

Однак це не найбільша проблема хлопчика. Його матір зникла одразу після трагедії. Батько спершу був із сином, дякував за матеріальну допомогу, але половину з отриманих грошей витрачав не на сина, а на розваги.

"Треба було лікувати, змащувати, мити це тіло, доглядати за цими рубцями, він цього не робив", – каже начальник управління в справах дітей Первомайської міськради Тетяна Перкова.

Відтак батька позбавили прав на всіх п’ятьох дітей, тепер вони в інтернатах. Педагоги кажуть, що чоловіку до них немає діла.

"Відвідував батько у жовтні минулого року, з дитиною заповнювали родинне дерево. І от Сашко відмовився писати листочки, де тато і мама", – каже в.о. директора Первомайської спеціальної школи-інтернату Тетяна Крива.

"Хочу, щоб батько прийшов, а він не приходить. Ми дзвонили йому, трубку не брав", – каже брат Сашка Роман Тишков.

Вдома батька немає, сусіди кажуть, що він спершу гуляв на дитячі гроші, а потім зник.

"Крадій, брехун, жив із співмешканкою, побив її, кудись у бігах, він тут винен усім", – розповідає сусідка Наталя Юріна.

Сашко – улюбленець усього медперсоналу, психологів та педагогів.

"Він чуйний і відкритий. Тільки його бажання дає йому сил витримувати лікування, всі процедури", – зазначає практичний психолог Первомайського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Чичельницька.

Наразі хлопчику, його братам і сестричці шукають родину, але найперше – клініку за кордоном, де б хлопчику не тільки прооперували трахею, а й зробили пластику рубців.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні