Хто лідирує на президентських виборах, – опитування

0
-1
Хто лідирує на президентських виборах, – опитування
Лідером президентського рейтингу станом на кінець другого тижня березня залишається Володимир Зеленський, якого підтримують 24,9% тих, хто визначився та має намір голосувати.

Опитування проводилось Соціологічною групою «Рейтинг» 9-15 березня.

Другу позицію займає Юлія Тимошенко (18,8%), третю – Петро Порошенко (17,4%). За Юрія Бойка готові віддати свої голоси 10,2%, Анатолія Гриценка – 9,4%, Олега Ляшка – 5,8%, Олександра Вілкула – 3,5%, Ігоря Смешка – 3,1%, Руслана Кошулинського – 2,2%. За останній тиждень електоральні позиції лідерів практично не змінилися.

Кожен шостий не визначився з вибором кандидата. Важливо, що найбільше таких серед найбідніших виборців, мешканців сіл, більше серед жінок.

В.Зеленський має найміцніші електоральні позиції у південно-східних областях та в Центрі країни. Ю.Тимошенко та П.Порошенко – в Центрі та на Заході, А.Гриценко – на Заході, а Ю.Бойко – на Сході країни. При цьому, В.Зеленський є лідером електоральних симпатій в містах, Ю.Тимошенко – в селах. В.Зеленський є лідером симпатій серед молоді і людей середнього віку, Ю.Тимошенко – серед старших виборців. Якщо В.Зеленського, П.Порошенка та А.Гриценка відносно більше підтримують чоловіки, то Ю.Тимошенко – жінки.

20,8% опитаних вважають, що наступним президентом буде П.Порошенко. У перемогу В.Зеленського вірять 19,5% Ю.Тимошенко – 18,6%. Таким чином, за цим показником лідери перегонів майже вирівнялися. У перемогу Ю.Бойка та А.Гриценка вірять по 3% виборців. Протягом останнього місяця додав у вірі В.Зеленський. З іншого боку дещо втратив у цьому показнику П.Порошенко.

Моделювання другого туру дало наступні результати: Ю.Тимошенко тримає першість у парі з П.Порошенком (28% проти 19%). Водночас, В.Зеленський – у парі з П.Порошенком (39% проти 19%), з Ю.Тимошенко (35% проти 22%) та з А.Гриценком (34% проти 26%).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні