Батьки морили голодом малолітнього сина. ВІДЕО

1
1
Батьки морили голодом малолітнього сина. ВІДЕО
На Запоріжжі молоді батьки мало не заморили голодом власну дитину. Хлопчика, якому нема і двох років, випадково знайшли медики, коли навідалися до будинку перевірити стан вагітної матері. Умови, в яких жив малюк, лікарів шокували.

Про це йдеться у сюжеті проекту «Перші про головне» в ефірі телеканалу «ZIK».

Тепер маленький Данилко – в дитячій лікарні Мелітополя. Там у нього з’явилося не лише власне ліжечко, а й іграшки. Тільки ними дитина не грається.

«Мабуть, у нього вдома таких не було. Він не вміє ними бавитись», – кажуть медики.

Перше, що зробили медики, коли їм привезли Данилка – відмили його та нагодували.

«На ньому був на стільки брудний одяг, що, скажімо так, ми навіть не могли з’ясувати, якого кольору ці речі», – розповідає лікарка діагностичного відділення Мелітопольської міської дитячої лікарні Надія Закордонська.

Мати хлопчика – при надії, та чомусь не з’являлася на консультації. То ж лікарка-гінеколог сама вирішила оглянути жінку. Розповідає: умови там були жахливі, до всього, коли вона зайшла в будинок, Данилко сидів на підвіконні і їв сиру, нечищену картоплю.

«Вона розповіла, що там просто жах, суцільна антисанітарія. У духовці сиділи коти, тому що було холодно, будинок не опалюється. Дитина була дуже брудною», – зазначає в. о. завідувачки жіночої консультації Лариса Бакланова.

У соціальній службі кажуть: уже давно пропонували родині допомогу, однак батьки Данилка відмовлялися. Тепер дитину від них забрали.

«Там, у будинку, повна антисанітарія, відсутність будь-якої їжі, окрім тої сирої картоплі, яку дитина їла», – розповідає керівниця служби у справах дітей Мелітопольської міськради Ольга Прокопенко.

Батьки ж запевняють: вони просто не встигли прибрати в хаті і приготувати їжу.

«У мене вдома все добре, все є, все чистенько. Жодних проблем немає, їжа є, в хаті тепло – все, як зазвичай», – переконує батько Данилка Сергій.

Натомість сусіди впевнені: батьки просто брешуть. Кажуть, що самі нерідко підгодовували хлопчика,

«Я взяв молока, печива, каші дитині. Як зайшов, то там навіть в тамбурі підлоги не було – земля. Підлога була зірвана», – наголошує сусід Віктор.

Чи повернеться Данилко додому – вирішуватиме суд. Соцпрацівники наполягатимуть, щоб батьків позбавили прав на виховання хлопчика.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
какой ужас????? А что будет с вторым ребенком??? Сразу после родов забрать .у таких Родителей толку не будет
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні