«Викидали з храму за ворота», – мати загиблого атовця з Волині на боці УПЦ МП. ВІДЕО

1
1
«Викидали з храму за ворота», – мати загиблого атовця з Волині на боці УПЦ МП. ВІДЕО
У сутичці, яка виникла між прихильниками УПЦ МП та ПЦУ в Баранівці на Житомирщині, взяла участь жителька Любешова – мати загиблого на Донбасі в АТО Івана Пасевича.

Черниця Димитрія - колишня мешканка села Залізниця Любешівського району Олена Пасевич. Матір атовця старшого лейтенанта Іван Пасевича, який загинув на Луганщині в 2014 році. Посмертно нагороджений Орденом Богдана Хмельницького, - пише Район.Любешів.

На сайті Української православної церкви повідомляють, що нібито під час штурму храму УПЦ в Баранівці на Житомирщині прихильник нової церковної структури побив ногами матір загиблого героя АТО.

«Коли натовп активістів ПЦУ напав на схиархімандрита Амфілохія, а деякі з прихильників нової церковної структури стали виривати у священнослужителя з рук посох і кусати його за пальці, черниця спробувала захистити свого духівника.
У відповідь депутат Ковальський, один з ініціаторів штурму храму, ударив матір загиблого героя АТО в плече і груди, потім – по обличчю. Після цього Ковальський повалив монахиню Димитрію на землю і бив її ногами», – пишуть на сайті патріархату.

Також на сайті зауважують, що монахиня Димитрія зі Свято-Покровського монастиря села Вільха подала в Новоград-Волинське відділення ГУНП в Житомирській області заяву про нанесення їй тілесних ушкоджень під час рейдерської атаки на храм Різдва Пресвятої Богородиці в Баранівці.

«Мій син загинув в АТО. Мене називали ФСБ-шницею <…> Я народилася в Україні, про це свідчить мій паспорт. Мій син загинув, такі свідчення не дають в ФСБ», – розповіла черниця.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивно,син загинув захищаючи Україну від окупантів,а вона захищає окупантів в Україні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні