6 шкідливих харчових звичок, які нам подарував СРСР

6
-16
6 шкідливих харчових звичок, які нам подарував СРСР
Дефіцит давно позаду, але ми чомусь все одно продовжуємо це робити.

1. Готувати дивні салати
Ні, Вам правда подобається на кожне свято їсти оселедець під шубою? У супермаркетах можна купити продукти зі всього світу, але ми все одно чомусь продовжуємо споруджувати майонезні монстри із солоних огірків, ковбаси і сухариків. Поки десь у кутку сиротливо тулиться овочева нарізка, ми поглинаємо ці калорійні бомби з жирів, простих вуглеводів і солі.

2. Їсти все з хлібом

В СРСР було щось на зразок культу хліба. Прислів’я та приказки, плакати з пшеничним полем, оповідання «Бережіть хліб» в кожному підручнику… Ні, людей, які пережили голод і війну, можна зрозуміти, але ми-то куди? Чому ми спокійно дивимося на викинуту картоплину, але ось шматок хліба на підлозі сприймаємо прямо-таки як святотатство?

Експерти давно зійшлися в думці, що хліб – зовсім не всьому голова, а часто і зовсім порожні вуглеводи. Наприклад, в батоні немає взагалі нічого корисного. Єдине, що він робить з нашим організмом – це відкладається на боках. Який хліб корисний? Читайте в нашому огляді.

3. Пити чай з цукром і закушувати печивом

Свою денну норму цукру (60 г) можна з’їсти всього за одне таке чаювання. А надлишок цукру в організмі – це зайві кілограми і підвищений ризик хронічних хвороб.

4. Харчуватися за розкладом
Радянська людина жила за суворим розкладом: сніданок, робота, коротка перерва на обід, знову робота, пізня вечеря. Так склалася система триразового харчування, з якою досі живе весь пострадянський простір.

Але вчені говорять, що їсти п’ять разів на день набагато корисніше: так ми не перевантажуємо організм величезними порціями їжі. А ще не хапаємося за солодощі, коли до вечері ще далеко, а вже хочеться.

5. Снідати кашею
Корисні каші з цільного зерна. А ось від продуктів швидкого приготування потрібно відмовитися. Нічого хорошого в них немає – суцільний цукор і швидкі вуглеводи.

Та й взагалі, існує стільки смачних і корисних варіантів сніданків. Немає сенсу обмежуватися кашами. Краще харчуватися різноманітно, ніж їсти тільки одне (нехай навіть найкорисніше) блюдо.

6. Їсти тільки сезонні фрукти та овочі
В СРСР склався міф про те, що обмін речовин тісно пов’язаний з місцевістю проживання. Раз наші предки не їли фрукти взимку (тим більше, тропічні), то і нам нема чого починати.

Але за такою логікою треба відмовлятися не лише від бананів та ананасів, але і від картоплі, і від капусти, і від гарбуза. Ці овочі почали садити всього декілька століть назад: з точки зору еволюції пройшло дуже мало часу, і ніякого пристосування організму до продукту статися не могло.

Експерти ВООЗ рекомендують щодня з’їдати не менше 400 г овочів, фруктів і ягід. А будуть вони українськими, азербайджанськими або тайськими – це вже не так важливо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як то кажуть: "На вкус и цвет - товарищей нет"! До чого тут СРСР? :)))
Кому, що подобається, те люди готують і їдять! Ще по їжі ми у сторону не дивились і приклади не брали :)))
1) "можна купити продукти зі всього світу" - тільки не відомо якого вони року у наших магазинах! :)
2) "Їсти все з хлібом" - не диктуйте кому як і з чим їсти, кожен сам собі обере і їсти хліб, це зовсім не приклад поганого!
3) "Пити чай з цукром і закушувати печивом" - далі перестав читати бо більшої маячні ще не бачив і не читав! Брєд!!!
Відповісти
- це та сама БРЕХНЯ! Відстій СРСР! Чому немає у списку!?)
Відповісти
Організм сам підкаже коли і що їсти?бо він розумний,ми ж gomo sapiens чи вже ні...
Відповісти
Цей мараз перед кожним подорожчанням товарів. Нічого нового.
Відповісти
, -це генетична стала українця!) Без цього точно українцю не жити!!!)
Відповісти
Коли нема що написати, ліпше нічого не писати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні