92-річний лучанин прийшов до пам’ятника Шевченка зі своїм «Кобзарем»

0
5
92-річний лучанин прийшов до пам’ятника Шевченка зі своїм «Кобзарем»
У Луцьку відзначили 205-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка.

Мистецьке дійство «Нас гуртують думи Кобзаря» відбулося в Луцьку біля пам’ятника Шевченка, що на проспекті Волі, в суботу, 9 березня.

До монумента Великому Кобзареві прийшли представники влади, громадськості, військовослужбовці військової частини 1141 Національної гвардії України, студентська та учнівська молодь.



Розпочалося свято із дійства під назвою «Коло Тарасового слова». Його учасники декламували Шевченкову поезію.

Традиційно лучани взяли участь в акції «Прийди з своїм «Кобзарем». Цьогоріч видання настільної книги кожного українця принесли на площу 211 волинян.

Найстаршому з них – Антонові Костюку – 90 років. Зі своїм виданням творів Тараса Шевченка прийшов і член Волинського обласного ветеранського товариства політв’язнів і репресованих, ветеран культури Волині Ростислав Кушнірук (89 років).

Наймолодшою учасницею акції стала Тетянка Горбач із Рожища. Їй щойно 1 місяць і 2 тижні. Немовля привезли у візочку батьки – Тетяна і Сергій Горбачі. Їй журі конкурсу вручило на згадку «Дитячий Кобзар».



Найдавнішим виданням «Кобзаря» стала книга 1906 року.

Всі учасники акції отримали книги видатного українця, а також твори членів Спілки християнських письменників України.

Дитяча театральна студія «Догори дриґом» і учасники народного аматорського театру «Гармидер» показали літературно-музичну композицію на вірші Тараса Шевченка.



Слово про Тараса Шевченка виголосили заслужена вчителька України, шістдесятниця Леся Ковальчук і голова Волинського обласного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Людмила Стрільчук.

Присутні поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.

Завершилося дійство виконанням пісні «Реве та стогне Дніпр широкий…» учасниками хорової капели Луцького районного будинку культури.

Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні