Луцька райрада попрощалася з будинком культури

3
5
Луцька райрада попрощалася з будинком культури
Депутати Луцької райради віддали районний будинок культури зі спільної власності територіальних громад району в комунальну власність Луцької міської ради.

Про це в коментарі інтернет-виданню "Волинь24" розповів голова районної державної адміністрації Тарас Яковлев.

Нагадаємо, районний будинок культури фінансувався з районного бюджету. Після реформи децентралізації податкова база надходжень з усіх сіл, що раніше формували Луцький район, перейшли в управління громад.

До створення об’єднаних територіальних громад Луцький район був найбагатшим районом Волині: його бюджет становив понад 200 мільйонів гривень.

Тепер бюджет – лише 9 мільйонів.

У зв’язку з цим районний будинок культури пропонували передати або департаменту культури Луцької міської ради, або Палацу культури Луцька під патронат Юрія Войнаровського.

При Луцькому районному будинку культури функціонує 11 колективів, 8 із них мають звання (народні аматорські колективи, а також 2 зразкові: ансамбль сучасного танцю «Антарес» та зразково-вокальна студія «Зернятко»).

Тут займається майже 300 дітей (вокальна студія «Соловей» під керівництвом Галини Конах, фольклорний гурт «Вервечка» під керівництвом Алли Опейди).

Окрім вищезазначених, тут трудяться майже 100 дорослих, а саме народний аматорський театр-студія «Гармидер», вокальний гурт «Нота Нео», вокальний гурт «Аколада», народний камерний хор працівників культури, вокально-інструментальне тріо «Лелія» і концертно-художній колектив «Душа Волині».

Під час січневої сесії Луцької міської ради депутати погодилися взяти районний будинок культури на баланс міста.

А у четвер, 7 березня, на 37–й позачерговій сесії Луцької райради народні обранці офіційно передали його на баланс обласного центру Волині.

Як пояснив Тарас Яковлев, під час минулої сесії районної ради депутати не підтримали проект рішення про передачу районного будинку культури на баланс Луцької міської ради.

"Після цього я провів низку зустрічей, особисто поспілкувався з депутатами, виступив на засіданнях комісій районної ради. І сьогодні 23 із 25-ти присутніх депутатів проголосували "за". Проти не було нікого", – сказав посадовець.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка радість для Тараса,і трагедія для Пустовіта!
Відповісти
тепер укроп продасть,як продали книгарню, і на тому місці Козюра і Ко побудують дешеву багатоповекрхівку.
Відповісти
"Да ты что, сукин сын, самозванец, казённые земли разбазариваешь?! Так никаких волостей не напасёшься!"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні