--> Розпочали перерахунок пенсій для волинян | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розпочали перерахунок пенсій для волинян

4
-5
Розпочали перерахунок пенсій для волинян
231 тисячі 361 особі перерахують пенсійні виплати.

Про це розповів кореспондентам Суспільного Віктор Кривчук, заступник керівника управління пенсійного забезпечення Пенсійного фонду в області.

Володимир Лутонінов пішов на заслужений відпочинок 22 роки тому. Отримує 2170 гривень пенсії. Каже: допомагають діти. Завдяки цьому виживають разом із дружиною. Про перерахунок пенсії подружжя не знало.

Володимир Лутонінов, пенсіонер: «Дякуємо, що Ви нагадали. Чесно не знав. Квартира, ліки і для моєї дорогої дружини кава. Все. Щоб не додали, сумніваюсь, що нам стане легше жити при сьогоднішніх цінах, комунальних послугах. Будемо надіятися.»

У Пенсійному фонді області нам розповіли: середній розмір збільшеної пенсійної виплати становитиме 510 гривень для волинян.

Галина Шаповал, пенсіонерка: «Чула, але я не думаю, що багато буде. Хоч стажу 46 років, але надії не має, а хотілося б. - Якщо не секрет, яка зараз у Вас пенсія? - 1900 гривень. - На що Вистачає цієї пенсії пенсіонерам? - Ні на що.»

Перерахунок здійснюватиметься автоматизованим способом - людям не потрібно звертатися до органів пенсійного забезпечення. Заступник начальника управління пенсійного забезпечення Віктор Кривчук каже: перерахунок відбувався у два етапи:

Віктор Кривчук, заступник начальника управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду України в області: «На першому етапі відбувався класичний перерахунок у зв`язку зі зміною показника середньої заробітної плати, який враховано для обчислення пенсії. Тобто показник, який ми брали на момент осучаснення 3764 гривні 40 копійок — це перерахунок, який був із 1 жовтня 2017 року. На сьогодні урядовим рішенням збільшено на 17 відсотків та визначено у сумі 4 тисячі 404 гривні 35 копійок.»

За словами Віктора Кривчука, на другому етапі встановлено разову доплату пенсіонерам - 1205 гривень. Але не усім, каже він. Цю доплату виплачуватимуть у березні і квітні: «Право на цю разову доплату визначали за наступним критерієм. Тобто, першочергово в особи мав би бути повний страховий стаж. Якщо ми говоримо про пенсії, які були призначені до 1 жовтня 2011 року — це 20 років для жінки і 25 для чоловіка. Після 1 жовтня 2011 відповідно 30 років для жінки і 35 для чоловіка Право на разову доплату визначалося за наявності повного страхового стажу та в тому випадку, якщо після першого етапу проведення перерахунку розмір пенсійної виплати був менший ніж 1669 гривень. Таким особам було встановлено разову виплату.»

Триватиме виплата пенсій волинянам до 25 числа кожного місяця. Віктор Кривчук розповів, що мінімальна пенсія становить тисячу 497 гривень, а максимальна — 14 тисяч 970 гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неприхований підкуп виборців!!!
Відповісти
Про щорічну індексацію пенсій в березні ще повідомляли рік тому.
Відповісти
Бред рябої кобили!!!!! Молодь тікайте з цього дурдома а то будете бомжами у вишиванках
Відповісти
Напевно наших пенсіонерів можна вже порівняти з бомжами США.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні