--> Молодь з Волині побувала у Польщі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Молодь з Волині побувала у Польщі

0
4
Молодь з Волині побувала у Польщі
Ковельчани стали учасниками одного із освітніх проектів програми «Еразмус+», що реалізується на польсько-українському прикордонні з метою обміну досвідом між молоддю двох країн у сферах освіти, спорту, культури.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Організатором цього міжнародного проекту був Василь Байцим, докторант Науково-дослідного економічного інституту (м. Київ) координатор проекту ЄС "Транскордонний центр діалогу культур Польща-Білорусь-Україна".

До складу групи входили представники молодіжного центру «Місто ідей», студентської та учнівської молоді навчальних закладів Ковеля: ЗОШ №1, Ковельського промислово-економічного коледжу та Ковельського Центру професійно-технічної освіти. Це - Анна Бакун, Анастасія Гончарук, Іванна Мороз, Денис Вальтер, Арсен Воробей, Ілона Лисяк, Анна Чирук, Андрій Воздіган та Микола Корнят. Це творчі особистості, які успішно займаються танцями, співом, грою на музичних інструментах, образотворчим мистецтвом, фото та відеозйомкою.

Ковельчани разом зі своїми однолітками з Польщі та України проживали та навчалися у туристичному центрі «Чардворек» в місті Бжозув (пол. Brzozów - адміністративний центр Березівського повіту Підкарпатського воєводства).

До складу групи входили представники молодіжного центру «Місто ідей», студентської та учнівської молоді навчальних закладів Ковеля: ЗОШ №1, Ковельського промислово-економічного коледжу та Ковельського Центру професійно-технічної освіти.

Україну у цьому проекті представляло ще три групи молоді (близько 40 осіб) — з Києва, Запоріжжя та Маріуполя.

Учасники проекту кажуть, що поїздка була насиченою подіями та навчально-пізнавальними заходами. Відбулось чимало цікавих різнопланових інтеграційних зустрічей, екскурсій, навчальних семінарів та практичних занять, творчих вечорів, концертів та імпрез, відвідали різноманітні культурні заклади та місця відпочинку польського Підкарпаття, благодійні акції. Були уроки верхової їзди на конях, практикуми з надання медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях. Навчалися різних стилів танцю, спробували себе у якості музикантів, фотографів, операторів, освітлювачів. А ще - ділилися секретами фото та відеомонтажу за допомогою сучасних комп'ютерних програм зі своїми однолітками.

Відбулось чимало цікавих різнопланових інтеграційних зустрічей, екскурсій, навчальних семінарів та практичних занять, творчих вечорів, концертів та імпрез, відвідали різноманітні культурні заклади та місця відпочинку польського Підкарпаття, благодійні акції.

В рамках проекту були організовані навчальні екскурсії, які вкотре засвідчили, що обидва народи мають багато спільного у своєму історичному минулому в культурі та побуті. Ковельчани відвідали найбільший у Польщі музей народної архітектури під відкритим небом у Саноці; музей скла у Кросно - відоме як місто склодувів, один з центрів скляної промисловості в Європі; знайомилися з історією у підземеллях міста Жешува, пізнавали секрети театрального мистецтва у інтерактивному музеї театру у Кракові; знайшли кобзу і кобзаря у краєзнавчому музеї Бжозува, побачили багато різдвяних вертепів у базиліці Непорочної Марії Діви у селі Стара Весь (Підкарпатського воєводства).

Цікаво та змістовно проходили вечори у «Чардворку»: збиралися гуртом, спілкувалися, співали, танцювали, дивилися кіно. Ковельська група молоді організувала виступ, об'єднавши довкола себе учасників проекту з інших міст України та Польщі.

Учасники проекту отримали сертифікати, які свідчать про проходження курсу навчання в рамках європейської освітньої програми «Еразмус+».

А ще поїздка була корисною у плані майбутньої співпраці між творчими колективами. Куратор групи Наталія Прокопів повідомила, що ковельчани були приємно вражені майстерністю й талантом вихованців польського танцювального колективу «Kleks» (у перекладі з польської — пляма, клякса). Тож, заручившись підтримкою начальника відділу культури ковельського міськвиконкому Вікторії Савлук, запросили нових друзів на міжнародний фестиваль «Танцююче місто», який відбудеться цьогоріч у Ковелі уже втринадцяте.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні