Волинянин, який побив колишню дружину через аліменти, досі не сплатив заборгованості

0
-4
Волинянин, який побив колишню дружину через аліменти, досі не сплатив заборгованості
Мешканець села Павлівка Іваничівського району, який зламав колишній дружині ніс через аліменти, досі не виплатив заборгованості.

Про це пише "Буг".

Нагадаємо, у червні минулого року Людмилу Піварчук забрала швидка. Жінку побив колишній чоловік, з яким розлучилася 22 роки тому. Від шлюбу у них залишилася спільна дитина.

Конфлікт виник після того, як відповідні служби нагадали чоловіку про заборгованість зі сплати аліментів сину. Після цього він виламав двері, увірвався до будинку колишньої дружини та наніс їй два удари дерев’яною палицею, один з яких припав на обличчя.

Згідно висновку експерта у потерпілої Людмили П. виявили тілесні ушкодження такі як садна на носі зліва, перелом спинки носа без зміщення на повіках очей, які спричинили розлад здоров’я потерпілої.

Нововолинський міський суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.125 КК України, призначивши йому покарання у виді громадських робіт на строк двісті годин. Суд також прийняв рішення стягнути з нього 5513 гривень для відшкодування майнової, моральної шкоди, заподіяної екс-дружині.

Зі слів потерпілої, в судовому засіданні Юрій Р. повідомив, що сплатив заборогованість у повному обсязі, проте у Іваничівському районному відділі державної виконавчої служби інформують, що заборгованість сплачена частково.

Більше шести тисяч від суми, через яку побив колишню дружину, чоловік так і не повернув.

Зокрема, станом на 31 травня 2018-го року заборгованість Юрія Р. за двома виконавчими провадженнями становила 20346.55 гривень. Натомість чоловіком відшкодовано лише 12000 гривень.

У нього є борг, але очікувати якихось мір щодо притягнення до відповідальності Юрія Р. не варто, тому що згідно розділу 16-го пункту 10-го Інструкції з організації примусового виконання рішень “у разі наявності заборгованості, яка виникла на момент закінчення встановленого строку для стягнення аліментів, її стягнення проводиться у загальному порядку, визначеному Законом”.

Тобто, якщо би була дитина неповнолітня, то його ще можна було б до відповідальності притягати, складати на нього протокол тощо.

Ми його, звісно, і притягували, але тоді суд відмовив, так як на той час Юрій Р. сплачував аліменти частково, пояснюючи, що скільки він в змозі, стільки і платить.

Він виплатив лише 12 тисяч гривень в лютому.

Рішенням суду зазначено, що аліменти повинен сплачувати на період навчання сина, але не пізніше досягнення ним 23-х річного віку. Період навчання завершився в червні, тобто після червня аліменти вже не нараховуються.

Щодо шести тисяч, які він не сплатив: будемо шукати шляхи для стягнення боргу з тих доходів, які у нього є”, – зазначив головний державний виконавець Іваничівського районного відділу державної виконавчої служби Микола Микитюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні