Шахраї грабують квартири, представляючись комунальниками

0
0
Шахраї грабують квартири, представляючись комунальниками
Шахраї, маскуючись під комунальників, грабують квартири довірливих українців.

До Світлани П'янової півроку тому в квартиру подзвонили нібито працівники комунальної служби – для перевірки лічильників. Ніяких підозр у неї не виникло, бо на порозі стояла жінка. Про це пише gazeta.ua.

"Я відкрила двері. Вона заходить, повертається спиною. Її обличчя я так і не побачила. Забігає чоловік в масці, притиснув мене до стіни. Потім відразу другий. Мене зв'язали, а потім повалили і чоловіка на підлогу", – розповіла потерпіла.

Грабіжники забрали всі заощадження, але жінка радіє, що хоч живі з чоловіком залишилися. Вона пережила інсульт і відтоді нікого не пускає на поріг, а показники лічильників повідомляє тільки через двері.

Експерти кажуть, що працівники комунальних установ дійсно мають право перевіряти показники лічильників, але водночас ви маєте право не пускати нікого до своєї приватної власності.

"Перш за все ви маєте пересвідчитися в особі цієї людини: хто це. Покажи мені свої документи, свій паспорт", – зазначив експерт з безпеки Руслан Сушко.

Проте такі посвідчення легко підробити, у папірці навіть буде вказано ім'я справжнього співробітника установи. Але від комунальника можна також вимагати документ, на підставі якого той прийшов, тобто має бути припис.

Бажано знати телефони всіх комунальних установ, які обслуговують ваш будинок, і коли до вас прийде такий гість, просто подзвонити до служби, від якої представився комунальник.

"Якщо не знаєте номера телефону, можете зробити імітацію. Начебто дзвоните і перевіряєте. Якщо того комунальника як вітром здуло, то знайте, що до вас приходив шахрай", – додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні