На Горохівщині ще одна громада не хоче бути у складі Московського патріархату

1
4
На Горохівщині ще одна громада не хоче бути у складі Московського патріархату
На парафіяльних зборах у селі Охлопів рішення влитися у Православну церкву України підтримали одноголосно.

«За» висловилися усі 57 присутніх на голосуванні 2 березня, - передає Район.in.ua.

Настоятель Свято-Миколаївської церкви протоієрей Олександр Галузій, за інформацією ЗМІ, наразі не визначився, куди має прилучитися.

Додамо, що охлопівська парафія належить до Мар'янівського благочиння, де процес приєнання до ПЦУ відбувається дуже активно. Раніше історичне рішення уже ухвалили у Борисковичах, Бранах, Бужанах, Довгові, Журавниках, Квасові, Миркові, Сільці, Широкому, Цегові (по цьому селу інформацію озвучували у Волинській ОДА).

За інформацією видання, такі ж наміри мають православні жителі села Борочиче, у якому є дві церкви, але пристали на пропозицію священика відкласти процес до травня. Невідомою для редакції зараз є позиція кількох парафій цього благочиння, а це Пірванче, Печихвости, Мар'янівка, Ржищів і Пильгани.

Парафія села Печихвости вийшла зі складу УПЦ МП і приєдналася до Київського патріархату у 2014 році.

Минулого тижня приєднатися до ПЦУ також вирішила парафія села Ощів Горохівського району.

Довідково: Свято-Миколаївська церква у селі Охлопів Горохівського району Волинської області, пам'ятка архітектури національного значення (охоронний №105). Вважається найдавнішим прикладом точного перенесення плановопросторової структури дерев'яної церкви у муровану, що становило важливу тенденцію розвинту церковного будівництва на українському ґрунті. Церква є найдавнішою пам'яткою архітектури Горохівського району. У церкві є п'ятиярусний іконостас XVII ст. з невисоким рельєфом різьблення, що нагадує ренесансну білокам'яну різьбу Львова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ІУДИ .ПЕКЛО ЧЕКАЄ РОСКОЛЬНИКІВ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні