Показали, як одягалися волиняни в XV столітті

1
1
Показали, як одягалися волиняни в XV столітті
У Центрі туристичної інформації та послуг відбулася п'ята публічна лекція в рамках просвітницького проекту «1429: З'їзд європейських монархів».

Темою лекції була «Мода часів Луцького з’їзду європейських монархів», пише Конкурент.

Про те як одягалися звичайні лучани, який одяг та аксесуари були популярними у древньому Лучеську в XV столітті, якому вбранню надавали перевагу знатні гості з'їзду європейських монархів розповіла історик Тетяна Яцечко-Блаженко.

До лекції долучилися лицарі з луцького клубу "Айна Бера" Андрій Борщ, Роман та Богдан Жовтобрухи, а також реконструктор Надія Гопалюк.

"Ми спортсмени, тому наші костюми – це стилізація, а не реконструкція. Різниця в тому, що реконструкція – це повне відтворення способами минувших часів, – розповів віце-капітан клубу "Айна Бера" Андрій Борщ.

На лекції розповіли як виготовлялися лицарські обладунки, тканини, яким був одяг міщан та селян. Тож переважно в Луцьку панувала мода Великого Князівства Литовського, використовували льон та шерсть яскравих кольорів. Костюми знаті були оздоблені золотом та дорогоцінним камінням.

Довідка: У 2019 році в рамках відзначення 590-річниці З’їзду європейських монархів започатковано просвітницький проект публічних лекцій, екскурсій, виставок, квестів «1429: З’їзд європейських монархів у Луцьку». Упродовж року в лучан і гостей міста буде унікальна можливість дізнатись, для чого був організований З’їзд, чому він відбувся саме у Луцьку, про видатних особистостей того періоду, тогочасне суспільство, політику, релігію, культуру, музику, живопис, моду та кухню, тощо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
деякі фріки і зараз так вдягаюцця
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні