Заступник голови Волиньради Пирожик розповів, чому на нього відкрили кримінал

1
1
Заступник голови Волиньради Пирожик розповів, чому на нього відкрили кримінал
Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик прокоментував відкрите щодо нього кримінальне провадження.

Нагадаємо, Національна поліція України відкрила кримінальне провадження щодо першого заступника голови Волиньради Олександра Пирожика. Йдеться про неправомірні дії згаданої посадової особи під час голосування за бюджет області в грудні 2018 року.

Підставою для відкриття провадження стала заява голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка.

Провадження відкрили за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України — «Зловживання владою або службовим становищем».

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати посади.

У коментарі інтернет-виданню «Волинь24» Олександр Пирожик сказав:

«Особисто до мене ніхто ніяких претензій не пред'являв. Тому не бачу підстав коментувати. Є офіційна позиція «Свободи». Мені поки додати нічого», – сказав перший заступник голови Волинської обласної ради.

У офіційній заяві Волинської обласної організації ВО «Свобода» щодо звинувачень та спроб дискредитації першого заступника голови Волинської обласної ради йдеться про те, що тиск на Волинську обласну раду відбувається через прийняття обласного бюджету на 2019 рік.

«Для нас очевидно: не маючи інших методів впливу на депутатів обласної ради, Олександр Савченко вдається до суто «мєнтовських» методів «нагинання» та розправи з неугодними часів президентства Кучми-Януковича, які, так видається, ментально назавжди засіли в його голові. Тому, мабуть, і продукує численні нікчемні заяви в правоохоронні та судові органи – чи то від себе особисто, чи від підлеглих чиновників із департаменту фінансів, департаменту охорони здоров’я тощо.

Із цього приводу заявляємо: ні фракцію ВО «Свобода», ні інших депутатів обласної ради, з якими «Свобода» несе солідарну відповідальність за прийняті рішення, не зупинять ні тиск, ні погрози, ні залякування. Наша позиція – тверда і послідовна: перш за все – інтереси Волинської громади, а не ментально віджилих чиновників від президентської вертикалі влади.

Волинська обласна організація ВО «Свобода» розцінює такі дії голови ОДА як намагання Олександра Савченка уникнути відповідальності за очевидні наслідки «блокування» бюджету і перекласти вину за це на інших. Розуміючи, що за такі свої дії йому рано чи пізно доведеться нести відповідальність, «губернатор» намагається змістити акценти, відтермінувати настання цієї відповідальності та перекласти вину за порушення бюджетного законодавства «з хворої голови на здорову», – повідомляє прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода».

До слова, відомості за заявою голови Волинської облдержадміністрації, яка датована 04.02.2019 року, згідно зі ст. 214 КПК України, мали би бути внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань протягом 24-х годин після виявлення відповідного факту. Проте відповідний запис в ЄРДР з’явився лише 27 лютого 2019 року, тобто на 24-й день після цієї дати.

«Імовірно, ця нікчемна за змістом і суттю заява довго «ходила» по владних кабінетах, бо ніхто не міг придумати, що з нею робити, аби «не образити» «губернатора». І лише після тривалих «поневірянь» відомості за нею таки внесли до ЄРДР, скоріше всього, після грубого втручання і тиску самого Олександра Савченка. До того ж, як видно з відповідного запису, відомості в ЄРДР внесені не проти конкретної особи, а за фактом надходження заяви», – йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд вирішив не зупиняти рішення Волинської облради «Про обласний бюджет»



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аргументи «свободи» і Пірожика є смішними. Ч.1 ст. 214 КПК України насправді передбачає внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення впродовж 24 годин з моменту отримання повідомлення або заяви про злочин. Сучасний КПК на відміну від КПК 1960 року не передбачає попереднє оцінювання заяви на предмет «правдивості». Відомості вносяться автоматично. А потім перевіряються в ході досудового розслідування. Кримінальне провадження може бути закритим на стадії досудового розслідування. Проте треба знати наших мєнтів. Для них закон не указ. І те, що вони внесли з запізненням є звичною незаконною практикою. Заява «свободи» є ніщо, бо обвинувачення ґрунтується не на політичних заявах, а на матеріалах досудового розслідування. Політична заява є лише тиском на слідство і може ситуацію погіршити. Пірожику краще знайти толкового адвоката і розбивати підозри на стадії досудового розслідування. В суді буде пізно.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні