Як у Луцьку прихильники УПЦ молилися. ФОТОРЕПОРТАЖ

6
-9
Як у Луцьку прихильники УПЦ молилися. ФОТОРЕПОРТАЖ
У Луцьку зібралися віряни на захист Української православної церкви.

Сотні прихильників та духовенство Волинської та Володимир-Волинської єпархії зібралися під стінами Волинської облдержадміністрації у четвер, 28 лютого, щоб спільно помолитися.

Молитовне стояння відбулося на чолі з митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром та єпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом.

Не обійшовся захід без провокацій прихильників новоутвореної Православної церкви України. Кілька лучан вийшли під стіни ОДА з плакатами «Путін – патріарх РПЦ» та зі звертаннями до учасників заходу «Ідіть до Путіна!».

Протестувальниця Анастасія Яцюк поділилася, що ходила до української церкви ще з тих часів, коли зародився Київський патріархат. Вона розповіла, чому вона вийшла з таким лозунгом.


«Я вийшла сюди, бо я українка. Я хочу захистити українську церкву. Ми українці споконвіку віків. Триста років тому Москва забрала з Києва митрополію, присвоїла собі. Фактично християнство зародилося в водах Дніпра, а в Москві ще вовки вили. Так, як зараз анексували Крим, Донбас, отак і тоді церкву забрали, і 300 років тримали Україну в ярмі, і по сьогодні не випускають», – поділилася лучанка.

Учасниця молитовного стояння Надія висловила свою думку щодо протестувальників: «Православні там би з такими плакатами не стояли, а приєдналися б до нас і помолилися разом».

Ієрей Роман Володимир-Волинської єпархії поділився, що він думає про протестувальників, новоутворену ПЦУ і так зване захоплення храмів.

«Чесно кажучи, я за мир. Заклики і перехід, це все має бути мирно. Погоджено трьома сторонами. Взагалі, у 1990 році архієпископ Олексій ІІ видав грамоту, що підтверджує самостійність Української православної церкви. Ми слов’янські народи, у нас повинно бути братерство. Які нам йдуть закиди, що гроші йдуть Москві, молимося за Путіна. Ми молимося за нашого предстоятеля Онуфрія, як того вимагає апостольський статут. А гроші? Священик на селі має до 50 прихожан храму, він думає, як йому самому вижити, а не відсилає якомусь Путіну. Це смішно. Ще закидають, що Бог чує лише на рідній мові. Це єресь. Бог чує на будь-якій мові. А церковнослов’янська створювалася спеціально для молитви, де немає нецензурної лексики. Я хочу молитися, як молилися мої діди і прадіди», – розповів отець Роман.

На його думку, прихильників зібралося мало, але вважає, що це через різні обставини.

Текст і фото – Олени ЯКОБЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сильно. І це тільки початок.
Відповісти
а що саме сильно?)
Відповісти
А він не хоче поїхати і путлєру про слов'янське братерство розповісти?!
Відповісти
Порошенко - Патріарх ПЦУ СЦУ
Відповісти
Іроди відстоюють свій бізнес, адже куча московських попів буде без роботи коли громади за кошт яких збудовані храми їх нахер звідти випруть.
Відповісти
Порозказуй басні Саша, 80% попів мають другу роботу і без приходу прожити зможуть. Питання в іншому, усіх вас просто аж бісить коли люди просто відстоюють свою віру.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні