На Волині 20 бійцям нададуть статус добровольців

0
2
На Волині 20 бійцям нададуть статус добровольців
Комісія з визначення статусу бійця-добровольця розглянула 29 заяв, поданих військовослужбовцями. Для 20 ухвалили рішення надати статус.

Про це повідомляє прес-служба облдерадміністрації.

У вівторок, 26 лютого, відбулося чергове засідання комісії з визначення статусу бійців-добровольців АТО/ООС щодо надання офіційного статусу волинянам, які в перші дні військової агресії на Сході пішли захищати територіальну цілісність країни.

Як повідомила директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, на комісії розглянули 29 пакетів документів, які подали військовослужбовці Волині.

Зокрема, для 20 з них ухвалили рішення встановити статус бійців-добровольців. Решту документів – залишили на доопрацювання з метою донесення підтверджуючих документів.

За її словами до департаменту продовжують звертатися військові, які у 2014 році пішли на Схід захищати кордони країни.
Для розгляду на найближчій сесії обласної ради вже подано зміни до Регіональної цільової програми соціального захисту населення на 2018-2022 роки. Мова йде про компенсацію для оплати за житлово-комунальні послуги в розмірі 4 тисяч гривень для кожного, кому нададуть статус бійців-добровольців з Волині.

"Якщо депутати підтримують відповідні зміни, вже цьогоріч військові отримають передбачені пільги" – зазначила Оксана Гобод.

За попередніми даними, близько 50-80 волинян пішли на фронт у 2014 році як добровольців. Ці люди можуть звернутися за встановленням відповідного статусу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні