Священик з церкви на Іваничівщині не пускає громаду молитися в храм

14
16
Священик з церкви на Іваничівщині не пускає громаду молитися в храм
У селі Мишів Іваничівського району на Волині громада, яка перейшла у ПЦУ, молиться біля Свято-Миколаївського храму. Тому що священик не віддає ключі від нього.

У суботу, 23 лютого, тут відбулось перше богослужіння у складі Православної церкви України, – повідомили у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

"Місцевий священик Іван Щербан, який не підтримав рішення громади, і на далі продовжує віддано служити Московському патріархату, не дав ключі від Свято-Миколаївського храму, тому парафіяни молились біля храму. Молебень звершив в.о. настоятеля прот. Володимир Конопко. Незважаючи на морозний день, віряни зібрались біля свого храму та молились за мир і злагоду між християнами, за Україну і подякували Богу за все", – йдеться у повідомленні.

За повідомленням, яке надійшло у інформаційний відділ єпархії від жителів с. Мишів, людям прикро за те, що священик Іван Щербан розпоряджається храмом, як своїм власним. На запитання де ми маємо молитись?- відповідає: «Будуйте свій храм».

Нагадаємо, що під час парафіяльних зборів, які відбулись у селі 10 лютого, учасники зібрання одноголосно прийняли рішення приєднатись у Православну Церкву України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хук в бороду сепару.Ось вирішення питання
Відповісти
Ну і хто розпалює ворожнечу?!
Відповісти
Той хто ПЦУ створив. Створив би і автоматочно перевів би упц кп туди і все на тому. Так ні її створили не для визнання упц кп, а для того щоб у упц мп відобрати майно.
Відповісти
Якби МП не молилось за Путіна, не несло рускій мір, ніхто б їх не трогав.Згадайте хто не хотів відспівувати АТОшників чи дітей які хрестились в КП.Це не церква а секта причому ортодоксальна імені Путіна
Відповісти
А чому це майно належить мп? Майно належить громаді, приходу і аж ніяк не мп. Взагалі треба всю ту сволоту вислати з України, щоб ними тут і не смерділо.
Відповісти
бандерівці і розпалюють яких підговорили це робити, а ті своїм розумом ніколи не думали, все як у сусіда щоб було або, а що люди подумають або скажуть...
Відповісти
Під ніком Полішва явно палиться Московська Єпархія.Можливо сам Точинський?)))Ану нечисті згиньте
Відповісти
Користується добротою людей паскуда московська
Відповісти
Гнати московсьуу нечисть з Волині
Відповісти
"Гонщики" - вміють лише автівки ганяти, податки не сплачуючи і людей - от і вся Волинь :)
Відповісти
Але в церкву не хожу давно,із за таких попів як той,давно вже мені стало помітно,що святого в них мало,а як війна почалась то взагалі чорти обнагліли,на службі парять мозги прихожанам,їм що тренінги якісь проводять чи що ,щоб то жити в Україні бачити все ,а все одно тягнунити правду з Росії,гнати них всіх собак руских,літаком на Москву ,хай там проповідують
Відповісти
От мені цікаво.Батюшки МП неповажають все українське, Голодомор для них це покаяніе і тд. А паства і далі їм ручкі пухлі цілує.Масовий гіпноз рулить.
Відповісти
- це насадження брехні Нечистю!
Відповісти
Богослужіння було в неділю ,так як священник сказав і було приблизно 50 людей ,а те що 20 людей, які ніколи до церкви не ходили самі зібрались і привезли священника із сусіднього села, нічого не значить. Хто їм винен?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні