--> Прокуратура вимагає стягнення коштів з підприємства, яке незаконно користувалось землею | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прокуратура вимагає стягнення коштів з підприємства, яке незаконно користувалось землею

0
-2
Прокуратура вимагає стягнення коштів з підприємства, яке незаконно користувалось землею
Прокуратура Маневицькому районі вимагає стягнення коштів з підприємства за незаконне користування землею.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Колківської селищної ради, аби стягнути з Товариства з додатковою відповідальністю "Рожищенський сирзавод" понад 42 тисячі гривень збитків, завданих використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Опрацювавши надані Маневицькою районною державною адміністрацією матеріали, прокурори з'ясували, що ТДВ «Рожищенський сирзавод» на праві власності належить нерухоме майно – приміщення загальною площею 82,0 кв.м. у селі Боровичі.

Між Боровичівською сільрадою (нині - Колківська селищна рада) та товариством у березні 2010 року на рік укладено договір оренди земельної ділянки, на якій розміщене приміщення.

Також, згідно рішення сільської ради від 16 грудня 2011 року, заводу надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на 10 років для обслуговування молокоприймального пункту.

Проте жодних дій задля виготовлення правовстановлюючих документів товариство не вчиняло.

Використанням земельної ділянки без оформлення договору оренди громаді завдано збитків на понад 42 тисяч гривень.

Позаяк товариство цих збитків не відшкодовує, в ситуацію втрутилася прокуратура й у суді прокурори вимагатимуть стягнення на користь селищної ради із заводу усієї суми завданих збитків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні