--> «О 9:25 сказали, що застрелили»: батько Героя Небесної сотні про смерть єдиного сина | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«О 9:25 сказали, що застрелили»: батько Героя Небесної сотні про смерть єдиного сина

0
-2
«О 9:25 сказали, що застрелили»: батько Героя Небесної сотні про смерть єдиного сина
Волинянин Іван Тарасюк поїхав на Майдан у Київ в ніч з 18-го на 19-го лютого потайки від батьків. Уже під’їжджаючи до столиці, 21-річний юнак по телефону повідомив батьку, що перебуває в столиці, однак від матері хотів це приховати.

У четвер вранці вирішив повісити державний прапор на одному з об’єктів Євромайдану. Снайперські кулі влучили в голову та пробили легені. Хлопець помер на місці. Мати Івана думала, що він перебуває на навчанні в Луцькому медичному коледжі «Монада» і чекала на сина в суботу. Юнак таки приїхав в цей день, однак вже в домовині.

Про радість народженню єдиного сина, про захоплення Івана, патріотичний дух Майдану, який тримав у лютневі морози та зловісні 9:25 розповів батько Героя Небесної Сотні Івана Тарасюка Микола у відео-проекті «Характери гідності».

«Кажуть, син родився в тебе. Боже ти мій милий, радість яка була. Дитинство так пройшло, допомагав завжди, як в селі . І все на футбол бігав. А я казав: «Що мені твій футбол? Мені треба, щоб ти поміг, а футбол твій – це так, другорядне». А він тоді й відповідав: «Ну а що мені, по барах ходити? Я краще футбол побігаю».

І вже потім сказав, що піде вчитися в медучилище, а через рік в армію пішов. Коли я запитував, нащо воно йому, то відповідав, що кожен чоловік мусить пройти цю школу. Казав, що піде туди, куди відправлять. І в Десну його… То там була сильна та школа. Я як приїхав на присягу, то казав Іван, що так ганяють, що деякі хлопці не витримують. Але нічого. Пробув там, навіть хотіли його лишити там на сержанта.

А вже як Майдан почався, то він зірвався відразу. Я казав, аби був обережним, бо єдиний син в нас, а він запевнив, що все буде добре. Каже: «Тут такий дух патріотичний на Майдані. Такий тут патріотичний дух, що я ще ніде такий не відчував…»

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Татку, я нікуди не поїду», – остання обіцянка Героя України з Волині Сергія Байдовського

І мені вже в 9:25 десь дзвонять… Що вашого сина застрелили. Життя, знаєте… Один син, трохи важко. Трохи боїшся тієї старості, як то кажуть. Але я кажу, що життя треба жити. Треба все одно боротися… Молитися за Україну треба.

Довідково.

Тарасюк Іван Миколайович народився 28 січня 1993 в селі Залісоче Ківерцівського району Волинської області, а помер 20 лютого 2014 у Києві. 21-річний активіст Євромайдану. Молодший медичний працівник, член футбольного клубу «Олика». Убитий пострілом снайпера 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській у місті Києві. Герой України.
Похований у селищі Олика Ківерцівського району Волинської області. На руках труну хлопці Самооборони Майдану несли вулицями села Залісоче до Олики. Відспівували майданівця у церкві Стрітення Господнього священики Ківерцівського благочиння УПЦ.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні