Завод «Мотор» підніме тариф на опалення для лучан

0
-2
Завод «Мотор» підніме тариф на опалення для лучан
Встановили новий тариф на теплову енергію, що виробляється ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор».

Про це стало відомо у середу, 20 лютого, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Котельня Державного підприємства «Луцький ремонтний завод «Мотор» виробляє теплову енергію для власних потреб, та для надання послуг з опалення для населення: для гуртожитку на вулиці Івана Кожедуба будинок № 28 та для житлових будинків № 12 на вул. Озерецькій та №1 на вул. Ківерцівська.

Встановлення нового тарифу на теплову енергію, що виробляється ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» для реалізації ДКП «Луцьктепло» для надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню та для надання послуг з опалення та постачання гарячої води мешканцям гуртожитку здійснюється з метою приведення їх до рівня економічно обґрунтованих витрат по причині зростання вартості палива, електричної енергії та мінімальної заробітної плати на загальнодержавному рівні.

Вартість палива у тарифі на теплову енергію для потреб населення зросла на 22,8% із 5674,7 грн/тис.м3 (без ПДВ) до 6968,21 грн/тис.м3.

Вартість електричної енергії в діючому тарифі становила 1,8295 грн/кВт.год (без ПДВ), в плановому відповідно 2,503 грн/кВт.год (без ПДВ) згідно договору із ТОВ «Волиньелектрозбут», тобто ріст відбувся на 36,8 %.

В діючому тарифі врахований розмір мінімальної заробітної плати на рівні 1378 грн/міс, в плановому — 4173 грн/міс, тобто, ріст відбувся у 3,03 рази. Відповідно відбудеться ріст витрат на сплату єдиного соціального внеску.

Так, чинний тариф з ПДВ становив 1429,19 грн/Гкал, а плановий тариф з ПДВ – 1801,79 грн/Гкал.

Члени виконавчого комітету Луцької міської ради підтримали цей проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні