Волинська митниця попереджає водіїв – не залишати авто на постах

1
1
Волинська митниця попереджає водіїв – не залишати авто на постах
До закінчення пільгового режиму оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації лишилося – 5 днів. Волинська митниця ДФС, аналізуючи результати пільгового випуску у вільний обіг автомобілів з іноземною реєстрацією, звертає увагу мешканців інших регіонів України, які обрали Волинь як місце митного оформлення – не лишати своїх авто на митниці, зуважуючи, що це немісце паркування для випущених у вільний обіг автомобілів.

Про це інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Станом на 18 лютого у зоні діяльності митниці за новою редакцією Податкового Кодексу України громадяни оформили у вільний обіг майже 30 тисяч авто, сплативши до Державного бюджету 1,79 млрд грн митних платежів.

Пікове навантаження на митні пости припало на 14 лютого. Цього дня у вільний обіг було випущено 1010 транспортних засобів, ще 1353 – очікувало на завершення процедури у зонах митного контролю.

З усієї кількості майже 14 тисяч авто оформлені без виїзду за кордон за процедурою зміни митних режимів «транзит» чи «тимчасове ввезення», а ще майже 16 тисяч – за процедурою імпорту.

При цьому частка останніх продовжує зростати. І хоча черги у пунктах пропуску через державний кордон помітно вщухають, щодобово в Україну через Ягодин тепер в’їжджає близько 600 нових автомобілів. Їхні власники сподіваються встигнути до 22 лютого скористатись коефіцієнтом 0,5 щодо сплати акцизного податку.

Проте можливості зон митного контролю місць доставки області обмежені просторовими характеристиками митних терміналів. Станом на 18 лютого у них очікують на випуск у вільний обіг 935 автомобілів. Однак інвентаризація виявила ще й такі, які уже оформлені, але не вивезені їхніми власниками.

Митні брокери, які опитали своїх підопічних, пояснюють це віддаленим місцем проживання громадян. Адже близько половини з них – мешканці інших регіонів України, які обрали митний пост Луцьк як один із найкомфортніших місць доставки.

З цього приводу Волинська митниця попереджає власників випущених у вільний обіг автомобілів: зона митного контролю не може використовуватись як парковка.

"Ваші посилання на зайнятість за основним місцем роботи не звільняють від відповідальності за порушення режиму зони митного контролю. Крім штрафних санкцій, закликаємо ненгайно вивезти свої автомобілі, оскільки наповнення ними митних терміналів порушує права інших громадян України, які мають намір, але фізично не можуть розмістити свої авто у зону митного контролю", – йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чпокати наглих бляхарів, вони поводять себе як худоба
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні