У Луцьку відбудеться презентація онлайн-карти міста

0
-2
У Луцьку відбудеться презентація онлайн-карти міста
У Луцьку відбудеться презентація онлайн-карти міста з історичними фото та аерофотознімком 1944 року.

Це відбудеться в п'ятницю, 15 лютого, - повідомляє Управління туризму та промоції міста Луцької міськради.

"Фотокарта вінтажного Луцька покликана захопити лучан та гостей міста історіями та красою нашого міста з допомогою рідкісних ретро-фото та унікального аерофотознімка. Фотокарта перетворить прогулянку містом у машину часу, яка дозволить побачити місто "тоді та тепер", – йдеться в публікації.

Презентація проекту відбудеться 15 лютого о 18:00 в Центрі туристичної інформації та послуг.

Як повідомили автори, проект має два складники. Перший – галерея фотографій міста від 1860-х до 1990-х. Світлини мають визначену геолокацію на супутниковій карті міста, вони нанесені у формі точок, які можна відкрити та дізнатися більше про фото й місце зйомки за допомогою короткого тексту.

Другий складник – унікальний аерофотознімок Луцька часів Другої світової війни, що накладено на карту Google Map. Завдяки легкому переходу між ними можна дізнатися, наскільки змінилося місто за понад 70 років, побачити історичну забудову, парки та дороги, що було на місці популярних нині міських локацій: біля пам’ятників Лесі Українці на Театральному майдані, Тарасу Шевченку чи біля монумента Грушевському.

Зазначається, що фотокарта вінтажного Луцька дає змогу перемикатися на панорами вулиць Google street view, на ній залишились стандартні позначки від Google, які допоможуть туристам знайти для себе кафе чи музей, не виходячи з цієї карти.

Крім того, це цікавий інструмент для шанувальників історії Луцька, що допоможе встановити датування історичних споруд, прив’язати фото з власної колекції чи інтернету до аерофото. А мешканці середмістя дізнаються, чи був збудований їхній будинок у довоєнний час, і відповідно, має історичну цінність.

Фотокарту вінтажного Луцька опублікують на головній сторінці видання про історію Луцька "Хроніки Любарта" в день презентації, а також на туристичному сайті Луцька visitlutsk.com.
Теги: карта, луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні