У районі на Волині відстріляють диких кабанів через африканську чуму

0
1
У районі на Волині відстріляють диких кабанів через африканську чуму
У Ківерцівському районі вирішували, як будуть боротись із африканською чумою.

Про це пише прес-служба Ківерцівської РДА.

Нагадаємо, що у Ківерцівському районі зафіксували перший у 2019 році випадок африканської чуми свиней. Тіло дикого кабана виявив при обході єгер ГО ТМР «Горинь» в лісосмузі поблизу села Скреготівка.

Спеціалістами Держпродспоживслужби району було здійснено комісійний виїзд з метою відбору пат матеріалу для встановлення діагнозу загибелі тварини. При розтині трупа дикого кабана було встановлено, що внутрішні органи були непридатні для дослідження, тому відібрано трубчасту кістку і направлено в ДУ «Волинська регіональна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

Рештки дикого кабана утилізовано шляхом закопування на глибину до 2 м. Місце розтину трупа піддане дезінфекції. Даний патматеріал відправлено у Львівську регіональну державну лабораторію ветмедицини для виключення АЧС. Згідно звіту про результати досліджень патологічного матеріалу було виявлено ДНК вірусу Африканської чуми свиней.

Спеціалістами ветеринарної медицини Ківерцівського району з 9 лютого 2019 року почали проводити подвірні обстеження свинопоголів’я з метою виявлення хворих та загиблих тварин в населених пунктах: Берестяне, Грем’яче, Сильне, Городище, Скреготівка, Карпилівка, Холоневичі, Знамирівка. Станом на 11 лютого 2019 року обстежено 743 дворів 796 голів свиней. Фактів виявлених хворих та трупів тварин не виявлено.

Дотримуватися вимог біобезпеки під час полювання або під час проведення будь-яких інших заходів, пов’язаних із відстрілом та вилученням диких тварин (або виявлених їх решток) із природного середовища.

Визнали спалахом (неблагополучним пунктом) щодо африканської чуми свиней (надалі АЧС) та встановили карантин на території мисливських угідь ГО ТМР «Горинь» 4 кв. Горинського лісництва.

Встановили зону захисту – територію ГО ТМР «Горинь».

Туші відстріляних диких свиней, в зоні захисту, захоронювати без проведення досліджень у визначених місцях на глибину не менше 2 м та проведенням дезінфекції за участю спеціалістів Держпродспоживслужби району.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні