Лучанин не наважився судитися з відомим українським гуртом

0
2
Лучанин не наважився судитися з відомим українським гуртом
Абсурдну справу проти відомого українського гурту "Антитіла" – закрили. Гурт подав зустрічний позов.

Про це повідомляє "ТСН".

Нагадаємо, лучанин Сергій Лапковський подав на "Антитіла" до суду, звинувачуючи музикантів у тому, що вони буцімто скористались запатентованим ним способом створення музичних композицій.

У понеділок, 11 лютого, відбулося чергове засідання суду за позовом. Проте ні Лапковський, ні його представники до суду знову не з'явилися, не пояснивши причин. Таким чином суд ухвалив залишити позов Лапковського без розгляду і закрив справу.

Нагадаємо, на перше засідання суду, 23 січня, Сергій Лапковський також не з'явився.

Як повідомли ТСН у прес-службі гурту, "Антитіла" подали зустрічний позов проти Лапковського – про захист авторських прав гурту і стягнення усіх судових витрат за попереднім позовом.

"Ми не опускаємося до рівня шахраїв. Відшкодування, яке вимагаємо, - 1 гривня. Паралельно ініційовано процес зі скасування абсурдного паненту Лапковського.

"Антитіла" також подякували усім за підтримку і пообіцяли принципово довести справу до кінця, аби кожен музикант в Україні творив вільно.

Водночас у цьому процесі гурт потребуватиме підтримки музичної спільноти у вигляді звернень до Укрпатенту, про що буде повідомлено найближчим часом.

До слова, напередодні засідання представники гурту повідомили, хто проводив музичну експертизу їхніх пісень для Лапковського, дані якої стали підставою для позову.

Так, експертом виступив композитор, голова предметно-циклової комісії теорії музики Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського, заслужений діяч мистецтв України, голова волинського осередку спілки композиторів України - Тиможинський Віктор Анатолійович.

"Саме ця особа, отримавши від Лапковського по 7000 гривень за аналіз однієї композиції (загалом 21 000 грн) зробила дослідження і надала для суду документальний висновок-спеціаліста, що три композиції гурту "Антитіла" - "Молоком", "Все красиво" та "Дунай", відповідають параметрам, які запатентовані громадянином Лапковським і тим самим порушують його патент", - йдеться у повідомленні гурту.

Музиканти зауважили, що механізм дослідження Тиможинським параметрів пісень гурту "Антитіла" навіть після поверхового аналізу не витримує критики.

"Суттєві розбіжності в темпі, неправильно визначені акорди гармонії композицій, неліцензійні, здобуті піратським шляхом програми, використані для аналізу параметрів пісні, а також, власне, самі аудіоматеріали (пісні) гурту "Антитіла", які для дослідження були скопійовані (заграблені) піратським шляхом, з порушенням законодавства України і декілька разів сконвертовані у різні формати", - пояснили представники гурту, на якому хиткому ґрунті побудована доказова база обвинувачення.

Як випливає з документів, Лапковський принаймні рік готувався до судового позову на "Антитіла".

"Причому додані до судової справи експертні висновки містять юридичні помилки з назвами й інших пісень "Антитіла", зокрема, наприклад, випадково в тексті з’являється назва пісні "Ми", а у правових підставах висновку зазначена пісня "Дунай". Копіпаст, буває. Розглядали, мабуть, інші варіанти "заробітку" та забули прибрати", - зауважили музиканти гурту "Антитіла".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні