На Волині голландці планують відкрити норкову ферму

3
-1
На Волині голландці планують відкрити норкову ферму
У лютому 2017 року Волинська обласна рада ухвалила рішення, яким дозволила створювати на території області забійні цехи. Станом на сьогодні у селі Підгірному все готово до запуску виробництва.

Про це стало відомо з матеріалів журналістського розслідування Центру журналістських розслідувань "Сила правди".

Зокрема, журналістам вдалося з'ясувати, що ТОВ "Гірсам" отримало відповідний дозвіл від Мінстерства екології. При цьому передбачені законом громадські слухання були проведені не належно.

Передбачається, що на фермі вирощуватимуть для подальшого отримання хутра від десяти до сорока тисяч особин норки. При цьому ферма надасть 22 робочих місця.

Частина селян, екологи та зоозахисники висловилися проти відкриття ферми, оскільки таке виробництво наносить значну шкоду екології, може призвести до забруднення грунтових вод небезпечними елементми та викликати специфічні захворювання у населення.

Разом з тим депутати та голова Копачівської громади Олександр Совтис вважають, що діяльність норкової ферми не порушує жодного закону, тому немає жодних підстав для заборони її функціонування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Агов, зооахисники ,де ви?!Чи ви можете вереск підняти за одну забиту тварину,а збираються бити в промислових масштабах то ви беззубі.
Відповісти
Шановна "громадськість" їздить на заробітки дупи мити? А жителі села Підгірне їздять. І влітку понад трасою будуть продавати черешні у відрах, тому, що роботи в селі немає! А так звані "активісти" звалять у Куршавель, на гроші зароблені на "належних" громадський слуханнях! Остогидло уже знімати з вух увесь цей "Активізм"!
Відповісти
Дякую, що написали про те, що дозвіл на цей кровавий бізнес дала саме обласна рада, на виборах зроблю висновки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні