На Волині сусіди запхали людину у психлікарню

2
1
На Волині сусіди запхали людину у психлікарню
У Нововолинську жінку другої групи інвалідності сусіди запроторили в «психушку», бо іноді стукала у стінку.

Медики змусили її підписати згоду на госпіталізацію, а поліцейські, не давали зайти до хати, аби повідомити матері, що її зненацька забирають в лікарню, пише "Радар".

Жінка вийшла у двір, аж раптом її оточили поліцейські та медики.

Медики тицяли документ – згоду на госпіталізацію, а поліцейські не дозволили їй зайти у хату і повідомити матері, що її зненацька забирають у лікарню.

Вона підписала папір, явно не розуміючи, що робить і які наслідки для неї може мати таке нагле лікування.

Жінка – інвалід другої групи з дитинства. Їй 50 років. Усе життя нею опікується мама.

У матеріалі йдеться про те, що неповносправна жінка з Нововолинська не є соціально небезпечною, не виявляє агресії, дає собі раду у побуті. Підстав для примусового обстеження й лікування – жодних.

"Запхати" її в психушку вирішили сусіди. Мовляв, іноді стукає у стінку, іноді чіпляється з дурними запитаннями, іноді говорить сама до себе. Вони не хочуть, щоб вона там мешкала, вважають, що їй треба лікуватися.

Сусіди сходили у лікарню, і, як стверджують, за порадою головного лікаря написали колективну заяву.

Отримали відповідь за підписом заступника головного лікаря Нововолинської ЦМЛ Наталії Щерби. Вона роз’яснювалала: при примусовій госпіталізації у психіатричний заклад має бути присутня поліція.

Далі події відбувалися дивним чином. Неповносправна жінка викликала вдень поліцію щодо крадіжки грошей, у якій підозрює колишнього сусіда.

Подія сталася кілька років тому, однак поліція прибула вмить – нібито розслідувати крадіжку.

Одночасно чомусь прибула і "швидка".

Сусіди потім зізналися, що "швидку" викликали вони. Бо так їм порадили в лікарні, буцімто, щоб були на місці і медики, і поліція.

Жінку, яка явно не розуміла, що відбувається, повезли у психоневрологічне відділення Нововолинської ЦМЛ.

Її старенька мама, заледве вийшовши з палицею у двір, встигла лише побачила, як "швидка" від’їздить.

Журналісти намагалися з’ясувати для чого приїздила поліція – розбиратися з крадіжкою грошей чи допомагати у примусовій госпіталізації.

Черговий у Нововолинському відділенні ГУ НП Олег Гурич так і не спромігся відповісти на це запитання. Але сусіди Алли запевняли: поліція забрала листа, який надійшов їм із лікарні.

Олег Гурич сказав, що оригіналу не бачив, показав фотокопію з розмитою датою, де видно лише текст і підпис Щерби, і в якому ідеться про примусову госпіталізацію.

Але примусова госпіталізація може відбуватися лише за рішенням суду. Рішення суду про примусову госпіталізацію у медиків не було.

Всі законні чи незаконні обставини встановлюють.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нещодавно прийнято закон про насильство, винних до суду і на нари.А "мудрі" сусіди нехай не створюють прецедент,бо таким шляхом і їх можуть " закатати в дурку"
Відповісти
От і май ти також собі це на увазі - Hreen)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні