У селі на Володимирщині парафія проголосувала за перехід до ПЦУ

3
0
У селі на Володимирщині парафія проголосувала за перехід до ПЦУ
Релігійна громада старовинної Свято-Миколаївської церкви села Черчичі Зимнівської ОТГ прийняла рішення про перехід із Московського патріархату до Православної церкви України.

У середу, 6 лютого, відбулися парафіяльні збори, на яких місцеві жителі проголосували за таке рішення.

Про це повідомив для Район.Володимир-Волинський прес-секретар Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України отець Василій Мельничук.

«Сьогодні прихожани Свято-Миколаївської церкви села Черчичі майже одноголосно вирішили перейти до ПЦУ. Священик протоієрей Юрій Хавура не брав участі у зборах. Найближчим часом парафіяни приїдуть у наше єпархіальне управління і ми розпочнемо процедуру переходу», – прокоментував ситуацію отець Василій.

До речі, отець Юрій раніше служив одночасно ще й у Свято-Покровському храмі в селі Бобичі. Але громада в числі перших, ще 26 січня, проголосувала за перехід до ПЦУ. Священик Юрій Хавура не підтримав її рішення і покинув там парафію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повна БРЕХНЯ! ЦЕ ФЕЙК!
Збори не релігійної громади, а збори деяких осіб села Черчичі(до 10 осіб), жителі інших сіл (до 10 осіб) і «священики» упц кп. Про ці збори заздалегідь не була повідомлена релігійна громада села, в. ч. священик Юрій Хавура.
Тому ніякого «переходу» немає!
Це невдала спроба захоплення храму!
Церква і надалі підпорядковується УПЦ на чолі з митрополитом Онуфрієм !
Відповісти
Колишній регент Людмила бунтує за перехід в невизнану пцу, бо це людина з категорії яким все нетак. Залучається підтримкою ромів, місцевих п'яниць, декількох односельчан, та батюшки упц кп з сусіднього села.
Відповісти
Прошу всіх прочитати достовірну новину за посиланням:
http://xn--80a3aeu4czas.xn--j1amh/prykhozhany-sela-cherchichi-vidstoialy-svii-khram-keruiuchys-zakonom/#
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні