Директор «Укрпошти» на Волині став на захист касирки, яка обслуговує російською

8
-7
Директор «Укрпошти» на Волині став на захист касирки, яка обслуговує російською
Директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Шевчук заявив, що поки в Україні не ухвалять закон про заборону російської мови, то касири та інші працівники пошти можуть розмовляти російською.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у Луцьку в одному з відділень Укрпошти касирка не хоче розмовляти українською мовою.

«Ми живемо в демократичній країні, і в нас російська мова не заборонена. Конституцією України для кожного громадянина гарантовано таке поняття як свобода совісті, і людина має можливість розмовляти тією мовою, на якій хоче. Крім того, ми законослухняні громадяни, і в разі того, якщо буде ухвалений закон про заборону російської мови, ми однозначно будемо брати на роботу працівників лише україномовних», – сказав Іван Шевчук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому касирка на «Укрпошті» в Луцьку обслуговує російською

Посадовець додає, що згідно закону, під час надання послуг українською мовою зобов’язані спілкуватися державні службовці, а касирка не є держслужбовцем.

«Вона вільна в тому, щоб розмовляти зрозумілою мовою для наших споживачів», – переконує Шевчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повага керівнику ! Я впевнений, що оті незадоволені, яких так образили, звернувшись до них російською, самі два слова без помилок не напишуть українською.
Відповісти
У нас і китайська не заборонена то можливо хай на китайській обслуговують! Як цей наук може бути директором ? Він чув про захист прав споживачів???
Відповісти
Ой ні! Якщо на посаді тим більше державного значення, повинна розмовляти мовою,якою вимагає клієнт!!! Тим більше ми живемо в Україні і нічого що зі Сходу. В Росії ж українською на пошті касири не розмовляють!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Це не те місце і не та людина з якою треба боротися через російську мову. Пане Жишко, вгомоніться!
Відповісти
«Вона вільна в тому, щоб розмовляти зрозумілою мовою для наших споживачів», – переконує Шевчук.

Щось Ви загналися, пане Шевчук. З ваших слів виходить, що нам всім повинна бути зрозумілою російська мова. А може хай вона їде звідки приїхала. Мені наприклад не зрозуміла російська мова, то виходить що не їй потрібно вивчати українську мову а мені російську. До того ж ви говорите, що вона приїхала зі Сходу, а вона сама озвучила, що приїхала з іншої держави (напевно ЛНР або ДНР), значить вона просто сепаратист. То що вона робить на державній роботі? Збирає інформацію для бойовиків чи Росії???
Відповісти
Ага, Іван Шевчук палкий шанувальник проросійського блогера Анатолія Шарія, мовляв він ці блоги поширює у себе на сторінці в позаробочий час. Ви уявляєте, щоб наприклад керівник російської пошти у позаробочий час поширював блоги і матеріали українців, які критикують Росію чи Путіна. Так от, а в Україні ТОП-менеджер, принаймі так себе вони звикли величати, вважають геть інакше ! І це вже геть не демократія, а приклад деградації та питання " а куди дивляться СБУ?"
Відповісти
А той пан директор не хоче прочитати закон про мову #5670д,бо там за таке що він заявляє передбачена адміністративна а то й кримінальна відповідальність!Так що нехай він пригальмувати!
Відповісти
А може пан директор не хоче займати свою посаду?! Бо щось він дуже *довільно* трактує украінські закони! Не про побут , же йде мова ,а про робоче місце!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні