--> На Іваничівщині привезли у храм мощі і закликали не переходити в ПЦУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Іваничівщині привезли у храм мощі і закликали не переходити в ПЦУ

1
2
На Іваничівщині привезли у храм мощі і закликали не переходити в ПЦУ
У село Мишів Іваничівського району привезли в храм мощі і після богослужіння закликали парафіян залишатися вірними УПЦ МП.

Про це в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» повідомив отець Василь Мельничук, голова інформаційного відділу Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

У неділю, 3 лютого, в село Мишів Іваничівського району священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату привезли мощі. До храму прикластися до святині прийшли як прихожани місцевої громади, так і паломники. Після богослужіння на церковному подвір’ї настоятель храму отець Іван закликав проголосувати за те, щоб парафіяльна громада залишилась в лоні Української православної церкви Московського патріархату. Більшість присутніх підтримала його.

Нагадаємо, Українська православна церква (в єдності з Російською православною церквою (УПЦ)) протягом трьох місяців, згідно із Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації», зобов’язана внести зміни до свого статуту, зазначивши в назві свою приналежність до Російської православної церкви.

За словами речника Володимир-Волинської єпархії Православної церкви України, на зборах у Мишеві ніхто цього не пояснював. Ба більше, у селі пустили чутку, що хочуть вигнати місцевого батюшку.

Перед тим у селі зібрали понад 300 підписів за перехід у ПЦУ, повідомив отець Василь Мельничук. Про проведення зборів у неділю, 3 лютого, ніхто не оголошував. На них підписів не збирали, протоколу не вели, там були присутні люди, які не є членами парафіяльної громади і не мають права голосу. Відтак, на переконання отця Василя, ухвалене на них рішення не має юридичної сили.

Оскільки рішення про приналежність місцевої громади до тієї чи іншої церкви ухвалюють двома третинами голосів на заздалегідь оголошених зборах, у Мишеві планують провести такі збори 10 лютого. На них ухвалять остаточне рішення, чи переходити в ПЦУ, чи залишатися в лоні УПЦ МП, яку невдовзі мають перейменувати на Російську православну церкву в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте не лукавте! Люди, які є членами релігійної, а не територіальної громад (читаємо Конституцію, яка різниця між обома громадами) ходять щонеділі до церкви, виконують послух настоятеля, дбають про святу обитель. А захожани, не є членами релігійної громади (читаємо статути релігійних громад, що знаходяться закордоном, та навіть у тій омріяній всіма Америці) і не мають голосу. Тому члени громади проголосували, але ж свідкам томаса не сподобалося рішення людей, які не бажають ставати зрадниками віри своїх дідів і прадідів. Вони не коментують свої насильницькі вчинки відносно прихожан УПЦ на чолі з бл.митр.Онуфрієм, а навпаки сприяють цьому всоьму. Для них норма, коли їхні прихожани клянуть, б'ють жінок, чоловіків та навіть рука підіймається на священника, замінюють замки (чомусь не чекаючи вирішення справи у суді, адже часто вони програють судові позови). І ці "священики" присутні при цьому...чому вони це дозволяють???!!! Якщо це таке християнство у них, то краще бути битому на землі, а не осудженному на вічні муки після смерті. Господь дав людям заповіді, його Апостоли вчили як треба жити...ніде у Святому Письмі не пише, що можна чинити так як ці люди. Блаженні МИРОТВОРЦІ, яко ці синами Божимими назвуться! Що ви відповісте на це, ті хто з допомогою адмінресурсу підбурюєте села, сварите сім'ї, сієте розбрат. Навіть, якби я не була віруючою людиною, то ніколи не пішла до вашого храму. Та й для чого...щоб стати такою ж злою як ваші прихожани, щоб клясти як вони проклинають, бити, ненавидіти???? А це плоди ж вашої роботи з "паствою"!!! Куди ж ви їх ведете? Ви ж не перед Україною після смерті стоятимете!!! а перед Богом!Мені за одне соромно, що я довгий час ходила до вашої церкви, що підтримувала вас і на Майдані 2004року. Я знаю різницю із власного досвіду.Горе вам злі люди...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні