«53% безробітних – з вищою освітою», – директор Волинського обласного центру зайнятості

3
-5
«53% безробітних – з вищою освітою», – директор Волинського обласного центру зайнятості
Волинь увійшла в десятку областей у боротьбі з безробіттям.

Про це повідомив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк на прес-конференції у п’ятницю, 1 лютого.

Він зауважив, що показники безробітних ефективно зменшуються. Завдяки оперативному працевлаштуванню громадян кількість зареєстрованих безробітних в області на 1 січня 2019 року порівняно з 2018 роком зменшилася на 4,2% і становить 7834 особи.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:ТОП-10 затребуваних професій на Волині

«Нам вдається в максимально короткий період часу влаштувати людину, щоб вона відразу ж мала робоче місце, а не перебувала на обліку», - повідомив директор центру.

Як зазначив Роман Романюк, в базі вакансій знаходиться 2600 варіантів для працевлаштування.

За статистикою центру зайнятості у 2018 рік на Волині зареєстровано безробітних жінок – 61%, волинян до 35 років – 36%, 59% – мешканці міст і 41% – сільської місцевості, також наголосив, що 53% безробітних з вищою освітою.

«Вищі навчальні заклади, на мою думку, перетворилися на бізнес-структури, які швидше зароблять кошти на студентах, ніж реально працюють для задоволення потреб ринку. Ринок сьогодні не потребує такої кількості юристів, економістів і інших спеціалістів, які випускає вища освіта. А ця освіта переважно платна», – зазначив Роман Романюк.

Для сприяння працевлаштування Волинський обласний центр зайнятості запровадив нову форму роботи – рекрутинг, який активно почали використовувати у 2018 році. Такий вид діяльності центр зайнятості був змушений запровадити через численні звернення роботодавців про нестачу кадрів. Як зазначив Роман Романюк, з числа безробітних складно укомлектувати штат, тому центр зайнятості почав залучати до співпраці не лише тих, хто стоїть на обліку, а й незайняту частину населення. Загалом 509 роботодавців скористалися цією послугою, а вдалося працевлаштувати 487 волинян.

Активно центр зайнятості працює над задоволенням потреб громад. Для цього залучають тимчасово безробітних до громадських робіт. У 2018 році до таких робіт залучили 2130 осіб, які на прохання ОТГ прибирають територію, впорядковують меморіальні комплекси тощо. Громадські роботи відбуваються на співфінансуванні: 50% оплачує ВОЦЗ, а решту – місцева громада.

Для зручності та економії часу Волинський обласний центр зайнятості запровадив унікальний інноваційний сервіс – «Електронна черга». Безробітні можуть надсилати відеорезюме і проводити співбесіди онлайн. Такою послугоюю уже скористалося понад 5 тисяч осіб.

Служба зайнятості також започаткувала два нових проекти: «Успішна громада» і «Територія майстерності», які націлені на подолання безробіття в селах та громадах.

А цьогоріч служба впроваджує новий проект «Інститут кар’єрного радника». З 1 січня уже функціонують кар’єрні радники, які обслуговують осіб, що звернулися до центру зайнятості від моменту знайомства до працевлаштування. Директор центру наголосив, що у центру зайнятості достатньо інструментів, які підкріплені фінансово, щоб реалізувати ідею і пообіцяв наступного місяця прозвітувати.

«Є досить хороша позиція Волинського обласного центру зайнятості в розрізі регіонів. Під час щорічної звітності державної служби зайнятості у Львові відзначили діяльність ВОЦЗ, з найкращою динамікою росту. І ми сьогодні у десятці серед інших регіонів. Це хороший показник, бо дуже важко конкурувати з такими потужними областями, як Харківська, Дніпровська, Одеська, які мають інші можливості і масштаби. Але тим не менше ми в десятці серед областей за показниками роботи», – зауважив Роман Романюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не дивно. Тому що в Україні вища освіта в більшості випадків має символічний характер.
Відповісти
Зняли з обліку - "ефективно зменшили.."
ППЦ!
А кого працевлаштували?
Відповісти
З вищою освітою , але не освічені.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні