Екс-директора Волинського облавтодору підозрюють у мільйонних махінаціях

0
5
Екс-директора Волинського облавтодору підозрюють у мільйонних махінаціях
Колишнього директора Державного підприємства «Волинський облавтодор» підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Зазначається, що посадовець, достовірно знаючи про те, що попередній директор облавтодору у порушення вимог чинного законодавства уклав договір поставки пально-мастильних матеріалів на завідомо невигідних для підприємства умовах, у листопаді 2013 року з корисливих мотивів підписав із приватним підприємством «Айслаг» додаткову угоду без номера, відповідно до якої строк дії цього договору продовжив до березня 2016 року.

У подальшому, за умовами основного договору з урахуванням внесених додатковими угодами змін, поставник нарахував шрафні санкції ДП «Волинський облавтодор» в розмірі понад 2,6 млн грн за несвоєчасне виконання зобов’язань із оплати поставленого товару, внаслідок чого державному підприємству було завдано збитків на вказану суму (діями саме підозрюваного – на суму понад 1,8 млн грн, інші збитки завдані діями його попередника, якому також уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину).

Варто зауважити, що посадовець, маючи фінансову можливість здійснити перерахунок коштів за надані товарно-матеріальні цінності, проводив розрахунки із іншими суб’єктами господарювання, чим умисно створив прострочення виконання зобов’язань перед поставником та протиправно домігся нарахування штрафних санкцій на користь цієї юридичної особи.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні