«Будуватимуть з порушеннями», – лучани про нову багатоповерхівку

1
-7
«Будуватимуть з порушеннями», – лучани про нову багатоповерхівку
Лучани розповіли про порушення в проекті будівництва багатоповерхівок на вулиці Рівненській.

Про це стало відомо у середу, 30 січня, під час пленарного засідання 52-ої сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку на вулиці Рівненській, 10 хочуть збудувати багатоквартирний будинок. Земельна ділянка має площу 0,1370 гектара і тепер буде призначена для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями.

На сесію Луцької міської ради винесли питання про погодження коригування проекту детального плану території житлового кварталу між вул. Рівненською та вул. Дубнівською у місті Луцьку.

Зокрема, представник громадськості Віталій Затіраха розповів, що проект не може бути затверджений, адже він має масу порушень.

«Там не забезпечена мінімальна площа озеленення кварталу. Більш ніж втричі занижена мінімальна площа майданчика для дітей, майданчиків для занять фізкультурою занижені в 40 разів. Дитячі майданчики впритул до паркомісць, немає відступу в 20 метрів. Відсутні проїзди для пожежної техніки. Відсутній майданчик для розпороту комунальної техніки. Проект кардинально суперечить генеральному плану міста», – сказав він.

Натомість представник забудовника Микола Дуда каже, що експертиза не пропустила би проект, якби там були допущені помилки.

«Коли ми садили будинки, нам прийшлося їх частково змістити. Ми хочемо побудувати гарний і хороший будинок, який буде вписуватися в детальний план міста. Ми будуємо паркінг на прибудинковій території і під будинком. Я можу завірити вас, якщо будь-які неточності будуть, цей проект будуть коригувати до того часу, поки він не буде ідеальним. Ми хочемо швидше добудуватися», – додав чоловік.

До слова, проектант будинку Тетяна Бідзіля розповіла, що про конфлікт знає, однак це справа особисто мешканця будинку із забудовником.

«Ми зараз розглядаємо конфлікт декількох людей. Ділянки знаходяться в приватній власності, чи будуть там майданчики, парковки – це все питання забудовника. Будувати потрібно, натомість не будувати хочуть тільки дві-три людини. Це не означає, що людина, яка витратила свої гроші, готова прикрасити цю ділянку, відмовиться від своїх намірів. Я думаю, що цей будинок буде прикрасою міста», – сказала вона.

Депутат Павло Данильчук запропонував провести громадські обговорення за участі проектанта, представників забудовника, депутатів та мешканців того кварталу. Його підтримав і депутат Микола Федік, який сказав, що фракція «Свобода» не буде підтримувати цей проект рішення, оскільки забудовнику потрібно було поговорити із мешканцями будинків, аби порозумітися.

Так, обранці громади підтримали цей проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну да,їм аби швидше побудуватися ,а там далі той будинок нехай хоч завалиться,їм байдуже.Отак в нас половина будинків побудована з порушенням,а хабарами оті порушені "виправляють".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні