Компанія Apple заблокувала популярний додаток

1
-6
Компанія Apple заблокувала популярний додаток
Через збій в одному із фірмових додатків можна отримати віддалений доступ до чужих iPhone або Mac.

Незадокументована "шпигунська" функція була виявлена ​​в штатному для iOS месенджері FaceTime при ініціації групового виклику, - пише 24 канал.

У чому проблема? Помилка в коді програми дала змогу під час дзвінка прослуховувати мікрофон співрозмовника ще до того, як той прийняв вхідний дзвінок. При цьому на смартфоні "жертви" не відображалося ніяких відомостей про те, що звук зі смартфона вже транслюється.

Крім того, якщо абонент натискав кнопку живлення смартфона, коли екран останнього був заблокований, ґаджет починав фонову передачу відео через фронтальну камеру, не сигналізуючи про це.

Повідомляється, що баг був підтверджений на всіх пристроях під управлінням iOS 12.1 і вище, а також при дзвінках з iPhone на Mac і навпаки.

Яке рішення проблеми? Apple вже визнала наявність "дірки" в додатку і пообіцяла виправити проблему вже цього тижня за допомогою патча. Наразі робота сервера групових викликів месенджера припинена, а всім користувачам актуальних версій iOS рекомендується додатково відключити функцію FaceTime в налаштуваннях своїх пристроїв.
Теги: телефон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Епл дорогезне гавно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні