--> Працівники луцького супермаркету скаржаться, що їх дурять | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Працівники луцького супермаркету скаржаться, що їх дурять

7
9
Працівники луцького супермаркету скаржаться, що їх дурять
Персонал супермаркету «Вопак», що на Київському майдані в Луцьку, скаржиться на великі навантаження при низькій оплаті праці.

Про це на умовах анонімності кореспонденту інтернет-видання «Волинь24» розповіли працівники.

Всі біди, за їхніми словами, розпочалися в грудні 2018 року, коли колектив перейшов із підприємства ТзОВ «Корпорація ПАККО» у ТзОВ «ГІППО». За грудень при тому ж навантаженні вони отримали нижчі зарплати.

У понеділок, 28 січня, відбулася зустріч трудового колективу із регіональним представником компанії у Волинській і Рівненській областях. На ній працівники магазину висловили невдоволення таким станом речей, однак чіткої відповіді стосовно дотримання норм трудового законодавства з боку керівництва не почули.

Продавці розповідають: попри те, що працюють фактично із 7.00 до 22.00, їм фіксують лише 8-годинний робочий день. Із цим можна було б змиритися, якби платили принаймні так, як раніше. Та після переходу в нову фірму продавець, відпрацювавши за місяць передбачені 168 годин, отримує на руки 4200-4300 гривень. Охоронець ще менше – 3300-3600 гривень.

Продавці на зустрічі почали вимагати видати їм роздруковані розрахунки оплати. Їх видали, проте зрозуміти, що там написано, годі. Вони скаржаться: при нарахуванні 8000 гривень за місяць на руки продавці отримують максимум 4600 гривень. Навіть коли відмінусувати 19,5 відсотка податків і військового збору, все одно має бути більше.

Регіональний представник стверджував, що в магазині знизився виторг. Проте працівники запевняють: якщо таке й трапилося, то не з їхньої вини. Після переходу в «ГІППО» в супермаркеті збіднів асортимент. А на День святого Миколая, 19 грудня, в магазину закінчилася ліцензія на продаж спиртних напоїв, а поновити її керівництво «забуло». Поки не отримали нової, алкогольними напоями не торгували. Те саме було і з ліцензією на тютюнові вироби.

Не бажаючи миритися з погіршенням умов праці й оплати, частина працівників уже написали заяви на розрахунок і допрацьовують передбачені законодавством дні. Інші все ж сподіваються на якісь позитивні зміни. Хоча в розмові з представником компанії про них не почули. Тому й звернулися до нашого видання.

Нагадаємо, у середу, 23 січня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради шістьом закладам міста не встановили режим роботи через відсутність там офіційно влаштованих працівників. Зокрема, у список потрапили магазин «ВОПАК №1407», що на Київському майдані, 11, та гуртівня «ПАККО №1805» на Клима Савура, 21-а. Обидва торгівельні заклади належать ТзОВ «ГІППО».

«Відповідно до інформації, наданої Луцьким управлінням ГУ ДФС у Волинській області від 03.01.2019, у товаристві зареєстровано лише одного працівника. З метою її уточнення питання було знято з розгляду виконавчого комітету для доопрацювання», – пояснили у мерії.

Наступного дня в Луцькраді заявили, що готові зустрітися з керівництвом ТзОВ «ГІППО» і представниками Луцького управління ГУ ДФС у Волинській області, щоб обговорити ситуацію щодо дотримання трудового законодавства в частині легалізації працівників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найгірший супермаркет у місті
Дурили там і раніше
Відповісти
ЖОДНОЇ гарної новини про ВОПАК :(
як могли «забути» ліцензії на святковий період? :)
мабуть пора починати працювати керівникам...
Відповісти
Правильно, що працівники не мовчать! Я так розумію, там все йде до закриття тої забігайлівки (по іншому не назвеш). Коли не зайду, а заходжу все рідше - завжди черги, бо пару касирів сидить. Ясно тепер чого - бо зарплати як кіт наплакав. Товару дуже часто немає - як не хліба, то снеків, зараз кетчупу 1% (чилі залишився). Нахіба такий супермаркет треба? Керівництво фірми винне. На акцію завезуть раз товар, продадуть - більше не замовлять. Для чого тоді та акція?? Гоняться тільки за грошима, націнку впаяли як 7/23. Деруть такі гроші, що в іншому магазині можна дві одиниці купити, як тут одну. Геть зіпсувалися.. Років 5 тому було краще! Був би радий, якби керівництво складу-магазину Торба звернули увагу на це місце. А так.. тьфу на той вопак!
Відповісти
Нормальна зарплата.. Я, наприклад, лікар неонатолог, завідуюча дитячим відділенням в пологовому (не в Луцьку, в іншому обл. центрі), працюю на 1,5 ставки - отримую приблизно 5000 грн. Хоча відповідальність в рази більша...
PS Знаю наперед, що зараз заклюють хабарництвом, тому уточню - за минулий рік отримала аж 400 ГРИВЕНЬ "подяки чи як кажуть хабаря" за врятоване дитяче життя.
Тому відповім словами, які часто бачу в коментарях до сканів наших платіжок: не подобається - ідіть на іншу роботу, знали куди йшли...
Відповісти
Ніби ж йшли на погодинну оплату праці, а не на попівгодинну...
"" "при нарахуванні 8000 гривень за місяць на руки продавці отримують максимум 4600 гривень"""
Чи то Ви, про себе написали?
Відповісти
Скоро в гості зайдем!
Відповісти
Жах. Керівництво 0 відповідальності
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні