«Швидку» потрібно викликати, коли температура підніметься до 40 градусів

2
2
«Швидку» потрібно викликати, коли температура підніметься до 40 градусів
Швидка допомога прибуде на виклик лише тоді, коли температруа тіла не "підстрибне" до 40 градусів. Жар тепер будуть збивати сімейні лікарі, з якими потрібно буде самим виходити на зв’язок.

Про це повідомляє тимчасовий виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у інтерв’ю для Радіо.Свобода.

За її словами, в першу чергу, якщо є температура, потрібно дзвонити до свого лікаря, а швидка буде приїжджати тільки для надання екстреної медичної допомоги.

"Є дуже чіткі причини, чому викликати Швидку, і коли Швидка має виїжджати. Це коли є температура більше 40 градусів, або коли є біль в серці, або проблема дихання і так далі. Це, що було колись, що Швидка надавала послуги первинної ланки, вже не буде продовжуватися. Швидка допомога має надавати екстрену медичну допомогу. Дуже правильно інколи диспетчері передають це на сімейних лікарів або на службу невідкладних станів. Але насправді треба перше подзвонити до свого сімейного лікаря, як це є температура", – зауважила Супрун.

Кореспондент запитався, а що робити, як сімейний лікар не зможе приїхати, бо, наприклад, захворів. На що Уляна Супрун відповіла: "Як сімейний лікар сам не може, то він має зміну, щоб хтось інший приїхав. Є черговий лікар, який може надавати ті послуги".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якась повна несинітниця
В поліклініці в реєстратура сказали, що лікар на виклики тепер не ходить, а збивають температуру і приходить на прийом або викликаєте швидку. Та виявляється при температурі 39,4 швидка теж не приїде.
Сімейний лікар особисто сказала, що по викликах вона тепер не ходить.
Питання - що тоді робити???
Вмирати чи що???
Це якийсь абсурд повний!!!
Було "добре" - стало ще "краще"!!!
Відповісти
Зараз поки викличеш швидку то здохнути можна!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні