На Маневиччині священик віддав ключі від храму громаді

0
3
На Маневиччині священик віддав ключі від храму громаді
Голова Маневивицької РДА Андрій Линдюк повідомив, що у селі Нічогівка священик Московського патріархату віддав ключі від храму релігійній громаді.

Про це він повідомив у "Фейсбуці".

"Не хотів би писати чи то коментувати, але ті, хто працюють позаштатними, а можливо і штатними спецкорами на СПЖ та Рассія24, вже написали коментар про блокування священика УПЦ (від сьогодні вже офіційно РПЦ) через небажання віддавати ключі від храму релігійної громади села Нічогівка, яка майже одностайно прийняла рішення перейти в Православну Церкву України. Уявляю, що знову дофантазують на російських телеканалах", - пише чиновник.

За його словами, сьогодні ввечері 26 січня, майже 100 жителів громади прийшли до храму і попросили уже колишнього священика віддати ключі від храму. Варто зауважити, що громада була не проти, щоб він разом з ними пішов в Українську канонічну Церкву. Але священик після телефонних консультацій відмовився це робити.

"Проте аргументи місцевих жителів і здоровий глузд переважили позицію таємних консультантів, і отець Тарасій погодився відчинити храм. На місці були працівники поліції. Порядок забезпечено. Хотілося б вірити, що більше таке повторюватись не буде. І надалі священики будуть з громадою, а не з керівниками РПЦ, які приймають рішення виключно з оглядкою на Кремль", - додав Андрій Линдюк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У селі Нічогівка Маневицького району церква перейшла до ПЦУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні