Понад три тисячі лучан зробили щеплення від кору

0
0
Понад три тисячі лучан зробили щеплення від кору
У Луцьку, за період спалаху захворювання працівники КП «Луцький центр первинної медичної допомоги» зробили 3011 щеплень проти кору.

Про це повідомляють у прес-службі медичного закладу.

В Україні триває епідемічне поширення захворювань на кір. За рівнем захворюваності Волинь входить у першу десятку областей по Україні.

Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Вірус дуже швидко поширюється повітряно-крапельним шляхом (він передається при розмові, кашлі, чханні чи будь-якому тісному контакті з хворим).

Найбільш дієвим захистом – є вакцинація.

Тому у зв’язку зі зростанням захворювань на кір Міністерством охорони здоров’я України ухвалено рішення щодо розширення вакцинації як дітям, так і дорослим, котрі належать до груп ризику (медичні працівники, освітяни, студенти та учні навчальних закладів, представники силових відомств та ін.).

За період спалаху захворювання працівниками КП «Луцький центр первинної медичної допомоги» було зроблено 3011 щеплень проти кору, зокрема:
• Медичні працівники – 120 людей (медичні установи міста);
• Працівники освіти (в т.ч. студенти, учні навчальних закладів) – 133;
• Працівники підприємств – 2548.
(в т.ч. Кромберг енд Шуберт – 2265;
СКФ Україна – 95;
ПП «Дмитрук» - 146;
Ощадбанк – 23;
інші ПП – 19.

Щеплення також зробили: 12 працівникам силових відомств, 165 дітям згідно календаря щеплень та 33 пацієнтам, які звернулися до медичного закладу з метою вакцинації самостійно.

"Імунізацію проведено вакциною "КПК" виробництва Бельгія, яка є в достатній кількості. Побічних реакцій на щеплення не було, що розвіює міф про негативні наслідки вакцинації.

Вакцина проти кору безпечна, надійна та ефективна. Щеплення роблять безоплатно!, - інформують лікарі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні