За 1 копійку – 10 тисяч штрафу: волинського підприємця судили за пачку цигарок

1
6
За 1 копійку – 10 тисяч штрафу: волинського підприємця судили за пачку цигарок
У Ковелі за продану пачку цигарок за завищеною ціною з підприємця хотіли стягнути 10 тисяч штрафу

Про це повідомляє "Район.Ковель" посилаючись на рішення Волинського окружного адміністративного суду.

За продаж у магазині однієї пачки цигарок за завищеною ціною податківці «виписали» підприємцю штраф на 10 тисяч гривень.

Ковельський підприємець звернувся в суд із позовом до Головного управління ДФС у Волинській області, у якому просив визнати протиправним та скасувати рішення про застосування до нього фінансових санкцій.

Суд встановив, що 5 вересня 2018 року посадові особи ГУ ДФС, на підставі напередодні виданого наказу, провели фактичну перевірку магазину «Прем’єра+», що у Ковелі на вулиці Модеста Левицького, 20, де придбали одну пачку цигарок з фільтром «Philip Morris Novel Blue» за роздрібною ціною 30 гривень.

Зазначена максимальна роздрібна ціна – 28 гривень 57 копійок.

А за інформацією фіскальної служби, ціна реалізації з врахуванням суми 5% акцизного податку з роздрібного продажу не повинна перевищувати 29 грн 99 коп.

В наявності на час проведення перевірки залишок вищезазначених цигарок відсутній.

На підставі акту перевірки від 7 вересня 2018 року прийнято рішення від 12 жовтня, яким до власника магазину застосували фінансові санкції в сумі 10 тисяч гривень за факт роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, збільшеними на суму акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу тютюнових виробів.

На думку суду, у спірних правовідносинах підлягає застосуванню принцип пропорційності між застосованими заходами та переслідуваною метою, оскільки розмір штрафних санкцій є надмірним за порушення, яке не призвело до порушення публічного інтересу в розмірах співмірних застосованій санкції.

Головуючий по справі суддя Андрій Ксензюк позов підприємця з Ковеля задовольнив повністю, визнав протиправним та скасував рішення Головного управління ДФС у Волинській області про застосування фінансових санкцій.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце так податківці. Хай потім не дивуються, що їм проламують голови і палять офіси. Заслужили мразі. Суддя молодець, його треба внести в Червону книгу, як вимираючий вид. Останнє жарт.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні