Науковці кажуть, що зберігати чеки в гаманці – небезпечно

0
5
Науковці кажуть, що зберігати чеки в гаманці – небезпечно
Вчені попереджають, що 90% паперу, який використовують для чеків, містить небезпечні речовини, які порушують гормональну систему.

Вчені з Університету Гранади в Іспанії виявили в чорнилах, якими друкують чеки, бісфенол-А (BPA). І цей хімічний компонент, як було неодноразово доведено в ході численних клінічних досліджень, є порушником гормональної діяльності людини, - пише newsyou.info.

Вчені пов'язують BPA з підвищеним ризиком появ пухлин, безпліддя, аутизму, діабету другого типу, передчасних пологів.

Раніше експерти неодноразово били на сполох з приводу того, що сучасні люди дуже активно стикаються з BPA, який міститься в різного роду пластикових упаковках і контейнерах. І ось тепер з'явилася нова небезпека - магазинні чеки. Виявляється, ми ні в якому разі не повинні зберігати їх в сумочках, гаманцях або автомобілях. BPA додають в чорнило для чеків для того, щоб вони виглядали більш темними.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Вчені знайшли найрідкіснішого птаха у світі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні