Найстарша учасниця «Голосу країни» залишила Волинь через проблеми зі здоров'ям

0
8
Найстарша учасниця «Голосу країни» залишила Волинь через проблеми зі здоров'ям
Розпочався черговий сезон відомого пісенного конкурсу "Голос країни". В ньому взяла участь уродженка Волині, а нині мешканка міста Гайсин Вінницької області Лідія Горошко.

Наразі вона є найстаршою учасницею за всі роки існування конкурсу. Щойно передача вийшла в ефір, жінці почали телефонувати друзі та знайомі. Всі вітали Лідію Федорівну та дивувались її сміливості вийти на сцену "Голосу", повідомляє Vlasno.info.

– В мене телефон був, реально, гарячий, – згадує вона. – І досі всі дзвонять і пишуть повідомлення у Фейсбуці. Дуже втішена такій підтримці. Бо спочатку навіть сумнівалась, чи йти мені на те шоу. За словами Лідії Федорівни, відома ведуча "Фольк-music", Народна артистка України Оксана Пекун порадила кураторці проекту "Голос країни" Марині звернутись саме до Лідії Горошко. Щоб та допомогла знайти співачку від 60 до 70 років. – Думала, що я занадто молода. А я кажу: "Та ні, якраз входжу в цю вікову категорію. Мені 68". І Марина стала вмовляти мене взяти участь у "Голосі країни".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Учасниця «Голосу країни» змусила плакати Монатіка. ВІДЕО

Лідія Федорівна запевняє, що зовсім не хвилювалась, коли виходила на сцену. Мовляв, на будь-якій сцені почувається як риба у воді. – Співаю з самого малечку. І вчилась після школи на вчителя музики в училищі. Наш курс прирівнювався до інституту. Працювала у школі, а згодом в дитсадку, коли донька пішла у садочок. Жінка також розповіла про трагічну сторінку свого життя: у 1995 році загинув її син. Навчався тоді на третьому курсі у школі кобзарів. Дуже гарно грав на багатьох музичних інструментах. Разом з гітарою його й поховали.

Жінка має четверо онуків, діти доньки Оксани. А нещодавно народилась правнучка. Зараз Ані 2,5 місяці. – Родом я з Волині. Але вже 50 років живу в Гайсині, – розповідає жінка.

До відома, Лідія Горошко народилася у селі Нуйно Камінь-Каширського району. У 1969 році закінчила музичне відділення Луцького педучилища.

– В ті далекі роки лікарі порадили мені переїхати у більш сухий клімат. Бо у вологому в мене загострювались проблеми зі здоров'ям, ускладнення через ангіну. Дуже важко тоді її перенесла: висока температура, горло так напухло, що ледь дихати давало. Поклали мене у лікарню на два місяці. А я плачу, що пропускатиму заняття, бо ж тільки вступила на музпед. Та лікарі сказали, що дожену потім, а зараз про власне здоров'я треба думати. То мені мій майбутній чоловік допомагав "доганяти", разом займалися. А вже після навчання мені дали направлення у Вінницьку область: або у Бар, або у Гайсин. Я обрала Гайсин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинянка пройшла у шоу «Голос країни». ВІДЕО

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні