Луцький юрист порадив, як діяти, якщо пропав інтернет

4
1
Луцький юрист порадив, як діяти, якщо пропав інтернет
19 січня абоненти "Укртелекому" по всій Україні залишились без інтернету. Люди масово почали скаржитися на відсутність інтернету.

Компанія "Укртелеком" пояснила, що пов’язано це із тим, що через аномальне збільшення трафіку на серверах компанії були зафіксовані проблеми з доступом до мережі.

Згодом прес-служба "Укртелекому" повідомила, що проблему з надання послуг інтернету вирішено – у всіх клієнтів послуга відновиться.
Втім, багато користувачів залишились незадоволеними через неналежну якість надання послуг і продовжували обурюватись.

Ситуацію прокоментував у групі "Теревені про Луцьк" у "Фейсбуці" луцький юрист Олег Огородник.

У такій ситуації, юрист радить змінити провайдера, а в договорі із новим – прописати відповідальність за відсутність інтернет з'єднання та несвоєчасне усунення неполадок.

"З власної практики скажу вам, що більшість компаній навіть не задумуються над потенційними ризиками, які виходять від провайдера, а тому підписують ті договори, які надають самі провайдери і мало вникають в суть цих договорів. Проте, також є бізнес (банки, ІТ-компанії, компанії де є кол-центри, або компанії де є ІР-телефонія), які ніколи не йдуть по стандарту, що звісно ж є правильним рішенням. З подібного бізнесу думаю варто брати приклад», - зазначив юрист.

Олег Огородник дав кілька порад, як мінімізувати втрати від можливих проблем з інтернетом. Зокрема, у договорі з провайдером обов’язково має бути:
1. Прописаний порядок реагування провайдером на неполадки;
2. Встановлено мінімальний час на усунення неполадок;
3. Передбачено штрафні санкції за ненадання послуг інтернет-зв’язку;
4. Можливість відшкодування матеріальної шкоди завданої вашому бізнесу внаслідок відсутності інтернету;
5. Звільнення від оплати за час відсутності інтернет-зв’язку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто би що не говорив, а Укртелеком є одним з надійних провайдерів. від аварій ніхто не застрахований, і все у договорі прописано.
Відповісти
І всі ці 5пунктів,які написав (написав правильно)Огородник,потрібно вирішувати в суді.А наш суд,самий гуманний суд в мірє,в якому добитись правди,а ще з таких вроді дрібниць,за.бе так,що плюнеш і підеш,проклинаючи і телеком і суд,нічого не добившись.Все це прекрасно знають і провайдери, і люди,і як є,так і буде дальше.Яка влада,така і громада.
Відповісти
В мене теж були несправності з інтернетом не лише 19 січня, а й раніше декілька раз, АЛЕ треба віддати спеціалістам укртелекому належне, реагували швидко, усували неполадки в щитку, навіть тоді, коли мене не було вдома, завжди привіт ні, навідміну провайдера Волі-кабель, яким користувалась раніше. Ті за кожен чих беруть гроші!
Відповісти
Запитайте в того юриста, який в нього договір....!!!
Жоден провайдер, не буде змінювати типовий договір заради клієнта - фізичної особи.....
Так що, Олежка, ти то все правильно говориш, але по великому рахунку - пі....иш!!!!!!!!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні