У сільській церкві на Волині, яка належала МП, вперше відправили службу священики ПЦУ

0
1
У сільській церкві на Волині, яка належала МП, вперше відправили службу священики ПЦУ
У Свято-Дмитрівському храмі села Положево відбулося перше богослужіння за участю священиків Православної церкви України.

Нагадаємо, у п'ятницю, 18 січня, після богослужіння, освячення води та проповіді священика, парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ МП оголосили про перехід до Православної церкви України, - передає Район.Шацьк.

Сьогодні, на свято Хрещення Господнього, в храмі відбулася служба та освячення води. Богослужіння очолили голова єпархіального відділу в справах благодійності та соціального служіння, голова правління благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі» протоієрей ПЦУ Микола Гінайло, благочинний Шацького деканату митрофорний протоієрей Михайло Цвинкилевич та настоятель парафії святого Архістратига Михаїла смт Шацьк протоієрей Роман Скірак.

«Гарний храм, велична служба, люди задоволені і налаштовані позитивно. Я радий, що мої земляки поліщуки показують приклад усій Волині та Україні. Єднаймося в Помісній Православній церкві України і памятаймо: головне, щоб ми мали в голові не патріархів і президентів, а Бога» – поділився враженнями від служби отець Микола.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні