Священик з Луцька очолить представництво Вселенського патріархату в Україні

0
-6
Священик з Луцька очолить представництво Вселенського патріархату в Україні
42-річний лучанин Михаїл Аніщенко стане настоятелем Андріївської церкви у Києві, яка передана в оренду Вселенському патріархату.

Про це йдеться на сторінках газети "Вісник".

Архімандрит Михаїл до останнього часу був настоятелем храму Аліпія Стовпника Константинопольського патріархату в Анталії. Тут він служив останні десять років.

Михаїл Аніщенко є вихідцем з Луцька. Він закінчив місцеву школу №5. Його рішення присвятити себе служінню Богу було несподіваним для однолітків.

Михаїл Аніщенко служив у храмі Всіх Святих землі Волинської, яка належить до московського патріархату. Вже тоді він вирізнявся щирими проповідями та користувався особливою повагою прихожан храму.

Отець Михаїл був дуже близьким до нині вже покійного митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. З його благословення й вирушив на навчання до Греції, вже там вирішив приєднатися до Вселенського патріархату.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні