У каналах луцького парку гине риба. ФОТО. ВІДЕО

4
1
У каналах луцького парку гине риба. ФОТО. ВІДЕО
У каналах Центрального парку імені Лесі Українки в Луцьку гине риба, яку запустили навесні.

Про це у спільноті "Збережемо древній Лучеськ" у "Фейсбуці" написав Павло Романюк.

Нагадаємо, навесні у канали парку запустили більше 70 кілограмів мальків білого амура та близько 20 тисяч мальків коропа.

"Ось і почався сьогодні замор риби на каналах в парку, про який я попереджав. А причиною став спуск верхнього шару води (в верхньому шарі води, зимою саме більше кисню). Вчора як відчував, пішов продовбати пару продух для риби (погано що з очеретом в парку туго, був би очерет, то продовбав би більше продух). А щойно вийшовши в парк на прогулянку, побачив як до ополонки підходять окуні та плотва, вони самі вимогливі до вмісту кисню в воді... а за ними підуть щука, потім короп, амур, і в самому кінці карась", – йдеться у дописі. .

За словами лучанина, якщо найближчим часом не буде сильної відлиги, то вся риба загине, виділиться аміак, з'явиться сморід, а навесні канали заростуть зіллям та ряскою.

"Дуже не хочеться цього етапу, але з таненням льоду прийдеться підраховувати збиткі завдані екології", – пише Павло Романюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто запускав рибу, той і нехай думає, що робити, щоб риба дихала.
Відповісти
Радники недотягнете до виборів. Взяли сокири і у ваш улюблений парк, а не по закордонах соватися і селфі робити. Вперед комсомольці!!!!!
Відповісти
Вони там ще і рибалити заборонили - були б рибалки - були б і продухи.
Відповісти
Комусь вигіно закуповувати малька кожен рік а рвзницю у грошах класти собі у кішеню
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні